Geplaatst in Expressief, Foto, Humor, Persoonlijk

Dag lief Kaatje

Toch een beetje trieste dag vandaag. Niet alleen door het grauwe weer, maar ook omdat ik vandaag voor het laatst innig contact heb gehad met een goede vriendin. Ik zag haar dagelijks. We hadden een zeer nauwe band en ze vergezelde me overal; samen trotseerden we weer en wind. Af en toe mopperde ze wat, stotterde en bromde ze, maar over het algemeen was ze aangenaam gezelschap.

Ik herinner me de dag dat ze voor me zong. Ze heeft niet echt een mooie stem, maar dit gezang was heel bijzonder. De dokter dacht er anders over en gaf haar een zware kuur om haar op de juiste weg te houden. Stuurloos, noemde hij haar.

Soms was Kaat niet te houden, dan gingen alle remmen los. Helemaal hyper snelde ze vooruit, en wat ik ook zei of deed, ze luisterde niet naar me. Op medisch advies kreeg ze toen een nieuw klepje en dit hielp: Kaatje was weer opgelapt.

Door de jaren heen hebben we lief en leed gedeeld. Bij haar kon ik lachen, ik kon luidkeels zingen – vals of niet vals, het maakt haar niets uit. Integendeel, ze ging dan altijd meedoen. Met de ramen wijd open. En ook mijn tranen heeft ze opgevangen, terwijl ze stil verder ging. Luisterend, troostend, een warme omhelzing.

De laatste tijd ging het niet meer zo goed met Kaatje. Ze werd wat gebrekkig maar ploegde dapper door. En als ze stil viel, dan zorgde ik ervoor dat ik haar weer aan de praat kreeg, want opkroppen is niet gezond. De dokter ging op zoek naar de beste remedie. Hij schreef lapmiddelen voor en probeerde haar te helpen, maar toch takelde ze steeds een beetje verder af. Ze kon mijn tempo niet meer bijhouden.

Vandaag heb ik dan ook afscheid van haar genomen, met pijn in mijn hart. Een waas van herinneringen vertroebelt mijn blik, terwijl ik enigszins triest naar buiten kijk. Naar haar vervangster. Een kittig, prachtig ding is mijn nieuwe vriendin. Niet groen zoals Kaat, maar helder wit. En in mijn gedachten vermengt het wit zich met een groene tint. Nog één keer smelten ze samen en dan ga ik verder.

Maar Kaat, lief Kaatje, ik zal je nooit vergeten. Ik wens je veel geluk met het vinden van een nieuw maatje. Doe je best, zoals je dat ook altijd voor mij hebt gedaan.

Dag meid, ik ben trots op je! 🙂

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

16 gedachten over “Dag lief Kaatje

    1. En ik heb nu gekozen voor een Renault Twingo. Een prachtkar. Die zul je ook nog wel zien verschijnen, maar ik wacht nog op iets 😉
      Een Fusion ken ik niet, maar het zal vast heerlijk rijden? Fijn weekend, Truus.

      Like

  1. Uitgebold…

    soms betekent materie
    na jaren
    méér dan een koud en zielloos iets

    je raakt er aan gehecht
    en men voelt zich slecht

    wanneer de wegen
    scheiden
    of het nu om een auto gaat of een fiets

    Ik wens jou veel succes met de nieuwe ‘koektrommel’, Marion.
    Lenjef 🙂

    Like

    1. Er stond vandaag een oude cabrio kever in de garage, compleet met rieten koffer op een rekje aan de achterkant. Prachtig ding!
      Kevers hebben ook een geheel eigen karakter vind ik. Ik hoop dat het mooie herinneringen zijn, Billy.
      En mijn nieuwe karretje is echt gaaf, prachtig, en rijdt ook fantastisch. Ik ben er echt heel blij mee! De echte verliefdheid moet nog komen, er moeten nog veel herinneringen gemaakt worden…

      Like

Wil je reageren? Graag!