Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Verhaal in Zes Woorden met Beeld: Vakantie

Het is vakantie… geweest! Helaas is voor mij de zomervakantie voorbij, maar de herinneringen blijven. Als ik mijn ogen sluit, zie ik nog steeds de prachtige beelden van de United States of America, waar we een road trip maakten van vier weken. Onvergetelijk.

130813vakantie

Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week. Werknemers hebben vakantie wanneer zij hiervoor vakantiedagen (of andere snipperdagen) inleveren. Scholieren, studenten en docenten hebben vakantie wanneer hun school gesloten is en zij geen andere verplichtingen hebben.

Sinds ongeveer de laatste helft van de 20e eeuw wordt onder vakantie vaak verstaan dat er een reis wordt gemaakt: de zogenoemde vakantiereis. Mensen gaan louter voor ontspanning alleen, met vrienden, in een groep of met hun gezin naar een andere plaats, om daar ervaringen op te doen of een betere kans op goed weer te hebben. Strikt genomen verstaat men onder vakantie een verblijf gedurende een periode van vijf of meer dagen met ten minste vier opeenvolgende overnachtingen niet in de eigen woning doorgebracht voor recreatieve doelen.

Hoe was jouw vakantie? Heb je die nog tegoed of zwerf je misschien zelfs nog rond? Bleef je thuis in het zonnige Nederland of ging je ook de hort op? Wat versta jij onder vakantie? Wanneer heb jij het gevoel vrij te zijn?

Schrijf een verhaal over VAKANTIE in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden!

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/log en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal!
Marion

vulpen

LEES DE VAKANTIE VERHALEN VAN:

Wie volgt? :)

De volgende schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 28 augustus. Klik hier voor meer uitleg over Verbeeld een verhaal in zes woorden. Would you rather participate in English, please go to Six Word Story Challenge: Vacation.

Eerdere thema’s: 
130216 – Armoede 
130227 – Onderwijs
130313 –  Lente
130327 – Schrijven
130410 – Licht
130424 – Muziek
130515 – Vervoer
130529 – Huisdieren
130612 – Spijt
130626 – Inspiratie
1
30703 – Reclame

zes-woorden

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

14 gedachten over “Verhaal in Zes Woorden met Beeld: Vakantie

  1. Vakantie met Anneke en de kinderen.
    Oma B was overleden net na de eerste verjaardag van onze jongste dochter Diana.
    We waren alle erg verdrietig zo dat man lief zie kom jullie gaan een weekje naar Friesland.
    Zo gingen wij moeders met onze kinderen naar Steggerda waar we hartelijk werden ontvangen door Henk en gezin
    Anneke met haar 4 kinderen Karin Boudewijn Dolly en haar jongste zoon Lodewijk
    ikke met Barend Smijling Christa en Diana onze mannen gingen terug om te werken
    een fijne week in het Friese landschap in 1971

    Like

      1. De zes woorden met beeld-uitdaging draait toch alweer een tijdje mee, Staart. Het lag alleen stil tijdens de zomervakantie. Erg leuk dat jij ook weer meedoet! 😀

        En je hebt in zes woorden de essentie van vakantie weten te pakken. Konden we die verhalen maar iedere dag lezen hè? Maar dan zou het niet zo speciaal zijn.

        Like

Wil je reageren? Graag!