Geplaatst in Algemeen, Dieren

Ouwe Bandiet!

Bandit is net een oud mannetje. Hij snurkt. Hij slaapt rechtop zittend. Hij piest wel eens naast de pot – of bak in zijn geval. En hij zuipt! Uit de emmer met wasdrogerwater. Of in de achtertuin uit een bloempotje, uit de drinkbak van de vogels of uit de bak waar bol-ornamenten in staan die al jaren niet meer actief zijn. De gieter is ook een favoriete drinkgelegenheid, al past hij daar niet met zijn kop door.

Maar meneer zuipt bij voorkeur uit de bloemenvaas; een vaas die op mijn ongelakte houten salontafel staat. Dezelfde vaas die gisternacht is omgegaan, waardoor er nu een vage afdruk van een tijdschrift op mijn tafel is geprint. Ook is een boek half doorweekt, maar dat is gelukkig nog te redden. Waarom wilde ik ook alweer per se geen lak op die tafel?

160211Tulpen

Naast zijn drankverslaving, lijdt de arme sloeber door ouderdom ook aan artrose, stress en dementie. ’s Nachts zit hij bovenaan de trap en roept klaaglijk liefhebbend naar mij. De bovenverdiepingen zijn namelijk verboden terrein voor hem, sinds hij herhaaldelijk dacht dat daar het toilet gevestigd was. Een kinderhekje verspert hem de weg.

Bandit krijgt pijnstillers (Metacam), anti-stress-capsules (Zylkène) en Cholodin als voedingssupplement. Omgaan met deze snuiter vergt wel een ietsiepietsie van mijn geduld en van mijn portemonnee, maar de medicijnen zorgen er gelukkig voor dat mijn oude kater onbezorgd en blij door het leven ligt te slapen.

Net dook hij weer met zijn snoet tussen de tulpen. Ik ben ernaartoe geslopen en heb hem gecontroleerd laten schrikken -anders ging de vaas weer omver- en bestraffend toegesproken. Opvoeden heet dat. Aangezien hij dement is, helpt dat echter slechts twee minuten.

Maar zeg nou zelf: is deze ouwe bandiet geen engeltje als hij slaapt? ❤

160211Bandit


 

PS. Geen enkel oud mannetje is misbruikt bij het maken van deze post.
PS. PS. Geen enkel oud mannetje hoeft zich aangesproken te voelen door de beschreven symptomen.
PS. PS. PS. In deze post worden geen specifieke leeftijden genoemd. Wat is oud?

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

10 gedachten over “Ouwe Bandiet!

    1. Er zijn momenten geweest waarop het niet meer ging (mijn huis ging eraan en er is een grens aan wat acceptabel is), maar Bandit heeft zich steeds weer herpakt, Anne. En ik ook. Bovendien zijn mijn zonen ook stapelgek op de katten.

      Like

      1. Absoluut! Thuis 2 katten, bij ons mama 2 katten. ‘Tweedehandsgevalletjes’. Gedumpt als kitten, weggegeven wegens geen tijd … Jouw verhaal doet mij denken aan onze Pinouche. Oud en versleten (diabetes, bijna blind …) maar daarom niet minder geliefd. Ondertussen al een jaar geleden gestorven maar nog niet vergeten.

        Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!