Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Barbecue

De schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal is BARBECUE.

Een barbecue (afgekort: BBQ) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd. 

Toen in het Neolithicum het vuur werd ontdekt bracht dit verschillende nieuwe mogelijkheden voor de holenmens in die tijd. In combinatie met de uitvinding van het vuursteenmes kon vlees van het vel worden ontdaan, in stukken worden gesneden, en op een spit worden klaargemaakt. Dit zorgde ervoor dat het vlees makkelijker verteerd kon worden aangezien geroosterd vlees makkelijker verteerbaar is dan rauw vlees.

In de 17e eeuw waren rond de Caribische eilanden Franse en Engelse boekaniers actief. Ze namen van inheemse piraten de techniek over om vlees, vooral van varkens, langzaam te roosteren om het langer houdbaar te maken. Vermoedelijk is ook het woord, dat via het Spaanse barbacoa in het Engels terechtkwam, van Indiaanse afkomst: bijvoorbeeld bij de Taino-indianen betekent barabicu ‘het heilige vuurbed’.

Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.

Er zijn houtskoolbarbecues en elektrische, gas- en pelletbarbecues. Al ken ik die laatste niet uit eigen ervaring.

Hoe gaat dat bij jullie, barbecueën? In alle rust wachten tot de kooltjes wit gloeien? Of zo’n honger hebben dat je de vlammen het vlees laat (ver)schroeien? Heb je spannende of grappige BBQ’s meegemaakt? Nog lekkere recepten? Deel ze gerust, maar pas nadat je het in zes woorden beschreven hebt. 😉

160601bbq

foto’s van internet

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over BARBECUEËN in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE BARBECUE VERHALEN VAN:

Wie volgt? :)


 

  • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 15 juni. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk op Zes woorden uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over Zes woorden met beeld.

 

zes-woorden

 

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

17 gedachten over “Zes woorden verhaal: Barbecue

Wil je reageren? Graag!