Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Ontmoeting

Afgelopen zaterdag reed ik naar het milieustation met een auto vol badkamer-puin. Er stond al een lange file te wachten, en gelaten sloot ik achteraan. Tergend langzaam kroop de autoslang door de straten, op weg naar het stort. Eerste versnelling, twee meter naar voren rijden en motor uitzetten. Herhalen. Links afslaan en een met bomen geflankeerd laantje in, dat leidt naar de ingang van het milieustation. Ramen open en meezingen met de radio was de enige afleiding.

Tot ik naar links keek. Recht in de guitige kraaloogjes van dit vogeltje. Het bleef daar rustig zitten, terwijl ik het toesprak in de trant van “Hey kleintje, wat zit jij daar te doen? Lekker van het zonnetje aan het genieten? Ja hè! Kom maar, kom dan,” en meer van die onzin. Het bleef zelfs zitten toen ik mijn gsm pakte om foto’s te maken. Met tegenzin reed ik even later door –de rij auto’s was al een eindje verder– helemaal opgemonterd door deze onverwachte ontmoeting.

En daarom is deze week de schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal: ONTMOETING.

Ontmoeting: het toevallige samenkomen

 

160713-6WMB

klik voor details

De nieuwe 6WMB-uitdaging: beschrijf een ONTMOETING in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE ONTMOETINGEN VAN:

Wie volgt? :)


 

  • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt wegens de zomervakantie pas gepubliceerd op woensdag 10 augustus. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk op Zes woorden uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over Zes woorden met beeld.

zes-woorden

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

21 gedachten over “Zes woorden verhaal: Ontmoeting

    1. Bijzonder graag gedaan, Viviane!
      Die elfjes toch, ze duiken op de gekste plekken op. Daarom zijn ze ook zo leuk! Een verrassende ontmoeting, Viviane. En zonder jouw opmerkingsvermogen, was deze ontmoeting nooit tot stand gekomen.

      Like

    1. Je geliefde Jeans is net als een echte jeans: van veel dragen (luisteren) wordt het alleen maar beter!

      Ik moet mijn eigen ontmoetingsverhaal nog schrijven, heb nog geen idee wat het gaat worden

      Like

  1. Marion, prachtig! Ik heb helaas heel wat ‘opdrachtjes’ gemist, terwijl het elke keer weer zo’n leuke uitdaging is. Ik probeer de draad weer op te pakken. In ieder geval een heerlijke vakantietijd toegewenst.

    Geliked door 2 people

Wil je reageren? Graag!