Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: 2017

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: 2017Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

161228zeswoorden

Graaf diep en probeer de kern van 2017 samen te vatten in een enkel woord. Of twee. Je mag er ook, zoals we hier gewend zijn, een verhaal in zes woorden van maken.

Goede voornemens blijven vaak slechts voornemens, en verflauwen, vervagen al na een paar weken. Eén of een paar sterke woorden die van binnenuit komen blijven je echter het hele jaar bij. Ze worden je kameraad, je maatje. Je houvast en leidraad. Wil je wat meer lezen over het kiezen van een woord, kijk dan even in mijn post Wat is jouw woord

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

En? Welk(e) woord(en) kies jij? Kom, vertel het ons! Vang het nieuwe jaar in zes woorden – of minder. Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Zelf kies ik met volle overtuiging voor:

Heb Lief!

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES HET WOORD, DE WOORDEN EN VERHALEN OVER 2017 VAN:

Wie volgt? :)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 11 januari. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk op Zes woorden: de uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? Hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld


schrijfuitdaging

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

21 gedachten over “Zeswoordverhaal: 2017

  1. Een even voor de hand liggend als interessant thema, Marion, waar je heel veel kanten mee uit kunt.
    Mijn inzending https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/roeier/ heeft op het eerste gezicht misschien niets met 2017 te maken, maar met een beetje doordenken kom je er volgens mij wel uit. De jaarwisseling is de gelegenheid bij uitstek om zowel voor- als achteruit te kijken. De roeier op deze prachtige oude foto van mijn geboortestad moet een achterwaartse beweging maken om vooruit te komen, en af en toe achterom kijken om te zien wat er vóór hem gebeurt – kun je me nog een beetje volgen?
    Ik wens jou en al de jouwen, en iedereen die deze uitdaging aangaat, een prachtig 2017 toe!

    Geliked door 4 people

    1. Gelukkig doen we dat inderdaad al iedere dag, Koba, maar onze samenleving kan wel wat extra liefde gebruiken. 🙂
      Extra liefde, en minder of zelfs geen vuurwerk! Die geesten kunnen we ook zonder knallen verjagen. 😉 Arme Brego, stress doet rare dingen met mens en dier. Geef je je honden een aai van mij?
      Alvast een fijne en rustige jaarwisseling. x

      Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!