Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Bloemen/bloesem

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: BLOEMEN of BLOESEM.

stille bloemenpracht

uitbundig ingetogen

teder lentekleed

Een bloem is het deel van een plant waarin de organen voor geslachtelijke voortplanting bij elkaar staan. Bloemen zijn kenmerkend voor planten die tot de bedektzadigen (Angiospermae, Magnoliophyta en Anthophyta of bloemplanten) behoren. Bloemen kunnen alleenstaand zijn – elk op een aparte bloemstengel – of gegroepeerd in een bloeiwijze, bijvoorbeeld in een aar, zoals bij smalle weegbree (Plantago lanceolata), of in een scherm, zoals bij fluitenkruid (Anthriscus sylvestris).

De plantengroep bloemplanten omvat zeer uiteenlopende planten, van het lage straatgras tot de hoog opgroeiende paardenkastanje. Als kleinste bloemplant in de Lage Landen wordt de wortelloos kroos (Wolffia arrhiza), van 0,5-1,5 mm groot, beschouwd.

170322bloemen

klik!

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over BLOEMEN of BLOESEM in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER BLOEMEN VAN:

Wie volgt? :)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 5 april. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

37 gedachten over “Zeswoordverhaal: Bloemen/bloesem

      1. Wat een mooi compliment mevrouw Driessen, dankuwel. Uw bloemetjes zijn reeds buiten, zo begrijp ik. Hoogste tijd derhalve voor noodzakelijk spit- en zaaiwerk, in mijn tuin.
        Een groet
        Vince

        Geliked door 1 persoon

      1. Iid heftig. Er wordt veel over narcisme geschreven. Had net een stelling gelezen dat het door de opvoeding van tegenwoordig zou kunnen komen dat veel kinderen narcistisch trekjes hebben. En wat als je dan een kind hebt met dit gedrag.

        Like

Wil je reageren? Graag!