Geplaatst in Persoonlijk, Vakantie

De koning te rijk

Ik ben de koning te rijk. Ja, nogal wiedes, zul je denken. Het is immers Koningsdag. Maar daar heeft het niets mee te maken. Ik ben de koning te rijk omdat ik een week lang mag logeren in een knus bakhuisje. Het avontuur dat startte met Genieten, het verhaal dat ik schreef voor MelodyK’s uitdaging (dankjewel lieverd!) is nu werkelijkheid geworden. En dit keer mag ik het beschrijven in meer dan 175 woorden.

Vanachter het raam zie ik drie paarden lopen. Nel heeft me gisteren hun namen verteld, maar die ben ik helaas vergeten. Twee van de drie zijn Friese paarden; wat een schoonheden zijn het. Nou ja, echt schoon zijn ze niet meer na het rollen in het natte zand. Ze knabbelen aan het gras dat naast hun paddock groeit. Ze spelen, happen,  imponeren, steigeren half en draaien om elkaar heen.

De vogels fluiten zo hard dat ik ze binnen hoor. Een kauw wandelt door het zand en een muisje scharrelt voorbij, op zoek naar wat graan. Wolken zeilen majestueus over de weilanden en velden. Ze hangen zo laag dat hun buiken bijna over de grond slepen. Als ik op mijn tenen ga staan, kan ik ze vast aanraken! Dan zijn ze weer weg en breekt de zon door. Ik grijp mijn reader en haast me naar buiten, naar de ligstoel. Smijt mijn e-book weer neer en ren naar binnen om mijn gsm te halen. Kijk en luister:

 

Dan stort de regen zich weer met ware doodsverachting naar beneden en draaf ik naar binnen, naar de kachel die een weldadige warmte verspreidt. Nel heeft het huisje met veel aandacht ingericht. Alles straalt liefde voor details uit. Veldbloemen in kleine vaasjes, oude blikken, schaapjes in de vensterbank. In de slaapkamer blikken koeien met een vredige blik de ruimte in. Na een lange rit vol files gisteren was het een verademing om hier rond te dwalen, te ontdekken.

Wil je wat meer van mijn Bakhuisje zien?


Zou jij ook niet heerlijk slapen in zo’n smaakvol ingerichte slaapkamer? Ik in ieder geval wel. Om elf uur kruip ik onder het zachte dekbed en ben al snel vertrokken. In de loop van de nacht word ik zoals gewoonlijk regelmatig wakker, en rond half zeven ga ik lekker lezen. Mijn ogen geven zich echter nog niet gewonnen en willen dicht. Oké, nog even dan. Wat later kijk ik op mijn horloge en stel verwonderd vast dat het ineens kwart voor tien is! Ik was dus echt wel moe.

Misschien moet ik eerst afkicken van de stress van de afgelopen weken. Ik heb namelijk gesolliciteerd naar een andere functie bij onze academie, en ben het –ondanks pittige externe competitie– tot mijn grote vreugde geworden. Over een paar maanden dus geen inzet- en roosterperikelen meer, maar contacten met het werkveld en ondersteuning van het hoofd van het kenniscentrum. Websites en social media bijhouden en inrichten. Me bezighouden met nieuwe bedrijfsprocessen. Ik heb er zin in!

Nu echter terug naar mijn laptop; ik ben hier immers om te schrijven.

20190426_172911

Nog een fijne zaterdag! ❤ x

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

22 gedachten over “De koning te rijk

Wil je reageren? Graag!