Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Moed

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is: MOED.

Moed is de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag en levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan. Het is een van de vier kardinale deugden, een psychologisch kenmerk en een karaktertrek. Soms wordt er onderscheid gemaakt tussen lichamelijke moed en morele moed.

Moed is individueel en persoonlijk. Het is geen geweten maar een besluit, geen mening maar een daad. Moed wordt soms een zaak van wils- of geestkracht genoemd, streven blij te zijn en wel te doen tegenover de hindernissen, die talloos zijn.

190508moed

afbeelding: Pixabay

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER MOED ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 22 mei 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

bloglogo6wmb

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

29 gedachten over “Zeswoordverhaal: Moed

  1. Pingback: Held – DOLDRIEST
    1. Er is veel moed en ook vertrouwen van beide kanten nodig voor een verzoening. Je hebt het prachtig verbeeld met de poppetjes, die na de verzoening knus bij elkaar zitten. Goed verhaal, Omabaard!

      Like

    1. Little by little, one travels far. Een quote van onze geliefde auteur. En na die eerste stap, is de volgende misschien iets makkelijker. Een moedig verhaal, lieve Melody. Voel de vrijheid, die slechts één stap van je vandaan is. x

      Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!