Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Veilig

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is: VEILIG.

Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van beschermende maatregelen tegen deze potentiële oorzaken. Veiligheid is een relatief begrip, aangezien niets onder alle omstandigheden volledig zonder gevaar is.

Het begrip veiligheid bestaat zowel rationeel als denkbeeldig. Rationeel kunnen er allerlei berekeningen worden toegepast op een situatie om te bepalen of deze veilig is. Daarnaast is er nog denkbeeldige veiligheid. Iemand kan zich veilig voelen maar het rationeel gezien niet zijn en andersom. Dit wordt ook wel schijnveiligheid (resp. schijnonveiligheid) genoemd.

Om de veiligheid te waarborgen bestaat er regelgeving. Zo moeten bijvoorbeeld drukvaten aan strenge eisen voldoen om explosiegevaar te minimaliseren en moeten gebouwen voldoen aan allerlei brandveiligheidseisen om in geval van brand het aantal slachtoffers en de schade te minimaliseren.

190605veilig

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER ‘VEILIG’ IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 19 juni 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

bloglogo6wmb

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

28 gedachten over “Zeswoordverhaal: Veilig

    1. Je was me net voor, Liesbeth. 😉

      Het lijkt mode te zijn om de gsm horizontaal voor je te houden op de fiets, in plaats van aan je oor. Wat is het nut daarvan?? Naast het luisteren ook nog erop kijken? Stikgevaarlijk!

      Ik waag me er zelf niet aan. Bij de eerste hobbel zou het ding uit mijn handen kukelen.

      Like

    1. Prachtige foto, Sjoerd. Er gaan vele verhalen schuil onder de steenkoollagen van de mijnen. Verhalen van geluk, maar ook van leed. Mijn vader heeft zovelen zien lijden onder de gevolgen van het mijnwerk. Urbex’ers weten de sfeer goed te raken.

      Like

    1. Gevaren trotseren hoort zeker bij het leven, maar gelukkig zijn er ook veel fijne kanten aan. Ooit zal dit een mooi gebouw geweest zijn, vol bedrijvigheid en activiteit. Nu getuigt het van verhalen uit het verleden, van verval. Maar goed dat het hek er staat, om kinderen veilig te houden. Goed gezien!

      Like

Wil je reageren? Graag!