Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Feestje

De afgelopen maand is in een waas van werk voorbij gegaan. Het combineren van mijn nieuwe functie met de voortdurende overdracht van de oude én daarnaast nog een andere taak, is een hele opgave. Verder is het onrustig door het samengaan van twee academies en directiewisselingen. De onderhuidse stress vond het toen blijkbaar nodig om mij met lichamelijk ongemak rond de oren te slaan. Altijd goed om weer even een voetje aan de grond te zetten.

Als tegenhanger van al dit gedoe wil ik met jullie een FEESTJE bouwen: het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal. 😀

Een feest is een samenkomst in een positieve sfeer van een onbepaald aantal personen. Een feest vindt plaats ter gelegenheid van een heuglijke gebeurtenis of de gedenkdag van iets positiefs.

Kenmerken
De heuglijke gebeurtenis kan bijvoorbeeld een huwelijk, verjaardag of geboorte zijn. Een feest kan ook zonder directe aanleiding plaatsvinden. Feesten worden ook wel partijen genoemd, waarbij drank en voedsel tot ieders beschikking staan. Muziek kan, alsmede versiering, onderdeel zijn van een feest. Om het feestelijk karakter van de bijeenkomst te benadrukken kan men feestkleding en sieraden dragen, al dan niet in overeenstemming met de etiquette. Vreugdevuren kunnen ook onderdeel zijn van een feest. In elke cultuur zijn er verschillende feesten om bijvoorbeeld de volle maan of goden te vereren en zo hun offers te brengen.

Varianten
Een feest in huiselijke kring of van een schoolklas wordt ook wel een fuif genoemd.
Een kinderfeest is speciaal gericht op kinderen.

190925feest

afbeelding: Pexels.com

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN FEEST IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 9 oktober 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

bloglogo6wmb

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

15 gedachten over “Zeswoordverhaal: Feestje

    1. Kunnen die schapen met hun malende kaken grip krijgen op zo’n harde ui? Dat ze dat lekker vinden!

      Dit haal ik van internet: ‘Uien zorgen voor een natuurlijke weerstand tegen allerlei infecties en ziekten en zijn daarom heel geschikt als diervoeder voor jongvee, vleesvee en schapen’.

      Ik ben in ieder geval blij dat de uien niet zomaar zijn weggegooid. En ik ben ook blij dat ik geen schaap ben dat rauwe uien te eten krijgt. 😉

      Wat een apart gezicht is dat, Bea. En geweldig dat je er een smakelijk zeswoordverhaal van hebt gemaakt.

      Fijn weekend!
      x

      Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!