Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Modder

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal is: MODDER.

Afgelopen weekend zagen we er een overvloed van in het bos. Tractoren hadden grote voren getrokken om bomen te rooien, en het was glibberen en glijden om vooruit (en regelmatig zijwaarts) te komen.

Modder (ook, slijk, bagger en/of blubber genoemd) is een vloeibaar of semi-vloeibaar mengsel van klei, silt/leem en water; een suspensie. Modder kan een leefomgeving zijn voor een aantal dieren, zoals wormen, kikkers, schelpdieren en kreeftachtigen. Andere dieren zoals varkens en olifanten houden ervan in de modder te baden. In sommige gevallen schuilen dieren maandenlang in de modder om de winter door te komen (winterslaap). Voorbeelden zijn kikkers en salamanders. Ook tijdens heel warme perioden schuilen sommige dieren in de modder, zoals de slijkspringers, een vissengeslacht.

In sommige landen wordt modder gebruikt als een bouwmateriaal, door het als pleister te gebruiken.

Modder kan uit verschillende bodemsoorten ontstaan of worden gemaakt. Hierdoor zijn de minerale verhoudingen zeer divers. In modderbaden wordt hiervan gebruikgemaakt.

191106modder

klik

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER MODDER IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 20 november 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest fotografie 6WMB

 

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

12 gedachten over “Zeswoordverhaal: Modder

Wil je reageren? Graag!