Geplaatst in Beekse Bergen, Zwart-Wit

Nagelbijten als medicijn

Er zijn nog maar 30.000 neushoorns op de wereld, en dat aantal slinkt met alarmerende snelheid. De dieren worden gedood omwille van hun hoorns. Blijkbaar ben je stoer als je een hoorn als trofee hebt. Ook worden ze verwerkt tot ‘medicijnen’. Heb je koorts, ben je duizelig of heb je last van een bloedneus, dan heb je in Azië grote kans dat het vermalen goedje wordt voorgeschreven. In Vietnam is het bij rijke mensen populair mensen als medicijn tegen kanker, iets dat nergens op gebaseerd is.

En dan moet je nagaan dat een neushoorn-hoorn gewoon is opgebouwd uit keratine – hetzelfde spul als waar onze haren en nagels van gemaakt zijn. Misschien kunnen deze lui voortaan beter gaan nagelbijten!

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

7 gedachten over “Nagelbijten als medicijn

    1. Nu heeft iedere cultuur rare gewoontes – voor anderen dan. Wat denk je dat men van onze manier van nieuwe haring eten vinden? (Ha, dat doe ik zelf niet eens. 😉 )
      Maar zodra de gewoontes schadelijk zijn voor de populatie, en ze ook nog eens niets uithalen, dan moet ingegrepen worden. Goede voorlichting zou al wat schelen denk ik.

      Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!