Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Volle Maan

De maan is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. De Maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid.

Vannacht is het VOLLE MAAN – een mooi thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week. 

De Jachtmaan van 24 oktober 2018 staat voor transformatie. Een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan, een tijd om balans op te maken.

Natuurlijk is er ook de wetenschappelijke benadering:

Volle maan is een van de schijngestalten van de maan waarbij de maan, vanaf de zon gezien, zich aan de andere zijde van de aarde bevindt. Op dat moment valt de verlichte helft van de maan samen met de naar de aarde toegekeerde helft. Vanaf de aarde is de maan dan maximaal verlicht te zien, en zo goed als volmaakt rond. De maan geeft zelf geen licht. Het licht dat van de maan komt is het weerkaatste licht van de zon.

Volle maan is niet het beste moment om astronomische observaties te doen; het licht van de maan is fel en overtreft het licht van sterren. Ook de maan zelf is niet optimaal waar te nemen bij volle maan; door het ontbreken van schaduwen zijn kraters en maangebergten slecht te herkennen.

De volle maan spreekt altijd tot mijn verbeelding. Zij is mysterieus en onaantastbaar, en toch zo aanwezig. Een zilveren baken in de nacht. Ik kan er minutenlang naar kijken, bij wegdromen. Mijn pogingen om haar mooi op foto vast te leggen kwamen niet ver. Maar op Pixabay vond ik gelukkig wel mooie plaatjes.

181024maan

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over de VOLLE MAAN in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER DE VOLLE MAAN VAN:

 

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 7 november 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

31 gedachten over “Zeswoordverhaal: Volle Maan

   1. Zo mooi hoe je dat stellig zegt! Pas maar op hoor, er zijn verschillende mensen in blogland die jouw stelligheid wel willen onderuithalen. 😉
    Ik vind de Engelse taal zelf rijker in zijn ‘normaalheid’. Engels heeft veel woorden voor dezelfde betekenis, Nederlands ook maar dan heb je al gauw de meer ‘dure’ (bekaktere, in mijn optiek) woorden. En dat past niet bij mij.
    Als ik een boek in het Engels lees (en dat doe ik tegenwoordig bijna alleen maar) vermaak ik mij ook meer met de taal, dan wanneer ik een Nederlands boek lees.
    Maar ik beheers het Engels niet goed genoeg om zelf zulke mooie stukken te schrijven, maar ja, you can’t have it all. 😉

    Hahaha, die bucketlist. Wie zou hebben gedacht dat die zo moeilijk is! Maar hé, als je niets weet: voel je niet verplicht iedere keer mee te doen hè. Je kunt ‘m ook gewoon overslaan (of later schrijven als je inspiratie hebt!) en doorgaan met de volgende. 😀 X

    Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s