Geplaatst in Fotogedicht

Haiku Zaterdag


~

mijn handen maken

keus tussen kruid en onkruid

met wortel en al

150502Haiku

Fijne meivakantie allemaal! xHaiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels, waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5
lettergrepen telt.
De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblik-ervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titelHaiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

Auteur:

Caretaker of males, both human and feline. No lady, but all woman. Avid reader and photographer. Determined to find writing time during busy days. And nights if needed. Because I need you to meet the wonderful people who are living in my mind.

6 gedachten over “Haiku Zaterdag

  1. Een kind als een bloem, ach zo mooi. Kinderen roepen altijd beschermende gevoelens op… als het goed is. Helaas niet bij iedereen. Mooie bijdrage, Melody. x

   En ik ben een alleenbijgoedweertuinier, als het regent kan het me gestolen worden en doe ik er niks in haha. 😉

   Like

 1. Haha, geweldig… je bent druk met je tuin in de weer ! Zwarte handen, gescheurde nagels en een gebroken rug…. de ultieme Haiku voor vandaag ! prachtig.
  ik heb er afgelopen week ook eentje bedacht: Het gebeurde me in het vernieuwde Rijksmuseum, even ver weg van de kijkersfile bij de Nachtwacht en het infarct voor het melkmeisje.
  Er is immers zoveel meer te zien… Ergens achterin de Rijkszolder viel mijn oog op het bedachtzame beeld van Johannnes Hack.
  Ongetwijfeld met gemengde gevoelens gemaakt als blikvanger bij de firma Stokvis, een machinehandel uit de tijd van het Nederlands-Indië.
  Voor mij de inspiratie voor je Zaterdag Haiku Challenge (俳句 ) nr 16.
  http://peterdelannoy.com/2015/05/02/kunst-of-symboliek/

  Een fijn weekend weer !!
  Peter

  Geliked door 2 people

  1. Je hebt de sfeer van het beeld bijzonder goed geraakt in je haiku, Peter! Wat kijkt hij inderdaad bedachtzaam. Of boos. Of laconiek. Intrigerende bijdrage.
   Ja, ik was druk in de tuin van mijn vriend bezig. Heerlijk toch, als je het onkruid er met je handen uit kunt graaien. 😀

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s