Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Vormen

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is VORMEN. 

De vorm is een fysiek kenmerk van een voorwerp, namelijk de ruimte die het inneemt in zijn omgeving. Deze ruimte wordt begrensd door de randen van het voorwerp. De vorm bepaalt hoe het voorwerp zintuiglijk (via tastzin, zicht enzovoorts) op de mens overkomt en is het uiterlijk van een voorwerp.

Je kunt alle denkbare vormen ruwweg verdelen in twee soorten: de geometrische en de helemaal niet geometrische vormen. Geometrische vormen zijn alle vormen, die je met behulp van passer en liniaal kunt construeren, zoals het vierkant (de rechthoek), de driehoek en de cirkel.

Vormen kunnen worden beschreven met behulp van meetkunde, namelijk met punten, lijnen, krommen en vlakken.

 

180516Vormheader

afbeeldingen: Pixabay

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over VORMEN in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER VORMEN VAN:

Wie volgt?

:)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 30 mei 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

20 gedachten over “Zeswoordverhaal: Vormen

    1. En wat ben ik blij dat je weer meedoet, Joke! 😀
      Je schreef een futuristisch verhaal… maar ook weer niet. KI wordt steeds vaker toegepast en SF verhalen dreigen waarheid te worden. Laten we hopen dat ze ons nooit overnemen!

      Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s