Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Stof

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal is: STOF. Wat voor stof mag je zelf beslissen.

STOF kan onderverdeeld worden in verschillende soorten, bijvoorbeeld:

 • Asbeststof
 • Fijnstof
 • Huisstof
 • Pollen
 • Saharastof

Huisstof is een verzameling van vaste deeltjes in de lucht van woningen. Huisstof kan zijn samengesteld uit dode menselijke en dierlijke cellen (huidschilfers), as (van tabaksproducten), vezels, pollen enz.

191023stof

Bij het werken in een omgeving met veel stof kan er gezondheidsschade ontstaan, bijvoorbeeld stoflongen. Asbeststof is zeer schadelijk, maar ook steenstof en fijne metaaldeeltjes hebben bij langdurige blootstelling een nadelig effect. Erg schadelijk voor de gezondheid is ook de blootstelling aan, vooral door verkeer en industrie veroorzaakte, hoge concentraties van fijnstof.

Ook kun je STOF opvatten als textiel.

Textiel is letterlijk “al wat geweven is”. De ontwikkeling van spinnen en weven van katoen is vanaf 3400 v.Chr. in Egypte begonnen. Ook de zijdecultuur kan bogen op een lange geschiedenis, vanaf 2600 v.Chr. wordt in China zijde gesponnen en tot stoffen geweven. Er zijn bronnen die veronderstellen dat de textiel- en weefkunst al veel ouder is.

191023stof3

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER STOF IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 6 november 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

bloglogo6wmb

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

26 gedachten over “Zeswoordverhaal: Stof

 1. Pingback: Stof – djaktief
  1. Wat een originele invulling, AnneMarie! Als die man zijn mond opentrekt, waait het stof aan alle kanten op. Ik verbaas me er nog steeds over dat hij het al zo lang volhoudt zonder ontmaskerd te worden. Hij draait en liegt, maakt dingen kapot die anderen met zoveel zorg opgebouwd hebben, en toch is hij president. Ik kan er met mijn pet niet bij. Zal wel een extreem gewiekste zakenman zijn, waarbij financiële belangen het belangrijkste zijn.

   Geliked door 1 persoon

  1. Nu nog lange niet, lieve schat!

   In combinatie met het themawoord ‘stof’ komt je zeswoordverhaal hard binnen en benadruk je de vergankelijkheid. Sterk geschreven, lieverd, met een mooie foto, die voor jou extra beladen zal zijn.
   Ik zou willen dat dit alles jou bespaard was gebleven, en stuur je een fiks aantal dosissen geduld, moed en beterschap. x

   (Dosissen? Sissende do’s?)

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s