Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Vogel

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld (6WMB) is: VOGEL. Heb je ook zin om mee te doen? Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en schrijf een verhaal in zes woorden. Zoek er dan een bijpassende afbeelding bij; andersom mag natuurlijk ook.

Vogels hebben allemaal twee zeer kenmerkende eigenschappen gemeen: ze hebben vleugels en veren. Ze  hebben zeer uiteenlopende leefgebieden: van oceanen tot woestijnen en van tropische regenwouden tot het poolgebied. Ook in vorm en grootte zijn vogels zeer verschillend. De struisvogel is groot en kan niet vliegen; de kolibrie is klein en is een zeer behendige vlieger.

Alle vogels hebben veren, in tegenstelling tot elk ander huidig dier. Recente fossielen uit China tonen aan dat er onder sommige dinosauriërs zowel veren in moderne zin bestaan hebben als eenvoudige voorlopers ervan.

Aangezien het niet waarschijnlijk is dat zo’n uniek kenmerk meer dan eens is ontstaan, werpt dit een geheel nieuw licht op de relatie tussen vogels en dinosauriërs. In ieder geval zijn de vogels en dinosauriërs ten nauwste aan elkaar verwant. Hiervoor is een aantal mogelijkheden:

 1. Vogels zijn dinosauriërs die zijn gaan vliegen nadat veren zijn ontstaan.
 2. Dinosauriërs zijn vogels die het vliegen hebben verleerd en (grotendeels) de veren hebben verloren.
 3. Beide stammen af van een, tot nu toe onbekende, gemeenschappelijke voorouder die veren had.

Tegenwoordig beschouwen de meeste onderzoekers de eerste mogelijkheid als de meest waarschijnlijke. Vogels zouden daardoor de enige nog levende dinosauriërs zijn, behorend tot de groep van de coelurosaurische Theropoda.

En als je de kop van deze vogel van dichtbij bekijkt, lijkt optie 1. helemaal nog zo gek niet.

200617vogel

klik voor details

Ook heb je vroege vogels, late vogels, vreemde vogels, loop- en vliegende vogels, roofvogels en natuurlijk Pino!

Op welke manier ga jij het thema ‘vogel’ gebruiken in je ultra-korte verhaal?

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Een paar woorden, maar een heel verhaal erachter…

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES EEN VERHAAL OVER VOGELS IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging (#6WMB) wordt gepubliceerd op woensdag 1 juli 2020. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest 6WMB
← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

20 gedachten over “Zeswoordverhaal: Vogel

  1. Misschien vond hij jou op zijn beurt maar een vreemde vogel, Judy.
   Een menselaar, van mij mag dat woord opgenomen worden in de Nederlandse taal.
   Prachtig zeswoordverhaal, vol verbeelding en fantasie. Love it!

   Like

  1. Het mysterie van de oorsprong. We hoeven het ook niet echt te weten te komen, dat is het mooie. Laat ze lekker bestaan, en zorg voor de aarde zoals zij nu is. Dat is het beste dat we kunnen doen, voor onszelf en voor de komende generaties.
   Fijne zondag! X

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s