Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Reizen

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: REIZEN.

Een reis is een vrijwillige verplaatsing van een of meer personen van een bepaalde locatie naar een andere locatie. Een persoon die op reis is, noemt men een reiziger.

Een reis kan worden gemaakt vanuit verschillende motieven. Een vakantie is een reis waarbij een individu of een groep voor een beperkte tijd een verblijf in vrije tijd elders doorbrengt. Een ontdekkingsreis is een tocht die ondernomen wordt om nieuwe plaatsen te ontdekken. Een zakenreis of dienstreis is een reis ondernomen vanuit de werksituatie. Een bedevaart is een tocht naar een oord met een bijzondere religieuze betekenis en een woon-werktrip is een vaste route van huis naar werkplek.

170405Reizen

klik!

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over REIZEN in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER REIZEN VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 19 april. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

46 gedachten over “Zeswoordverhaal: Reizen

 1. Weer een mooie uitdaging, Marion!
  Mijn eerste gedachte was ‘de reis is het uiteindelijke doel’, maar die vormt al de slotregel in een langer gedicht, zie https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/reisdoel/
  Dus maar even verder gedacht, tot ik deze vond: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/levensweg/ misschien wat cliché maar daarom niet minder waar.
  Groetjes van Peter

  Geliked door 4 people

   1. En jij bewijst met die prachtige beeldspraak en de foto dat je niet helemaal niet ver hoeft te reizen om mooie dingen te zien.
    Een lieflijk gedicht ook. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en diezelfde wensen gelden voor je buurvrouw.
    x

    Geliked door 1 persoon

 2. Hmmmm RAAR!

  Kijk ik bij zeer hoge uitzondering eens in de krant…. bliebt mijn foon…. mailtje van Marion met nieuw thema… terwijl ik met oogopslag zie wat het thema is dat jij koos…. ziet mijn andere ook iets in die krant… actueler kan niet, toevalliger ook niet, want toeval bestaat niet…. hmmmmm
  Wij Groningers zouden zeggen: “der is een jeudje geboorn”..

  http://melodymusic.nl/strumpers/

  Geliked door 6 people

  1. Wat een prachtverhaal, heel sterk!

   En ik ben het helemaal met je eens. Zolang die enge man daar aan de macht is, zie je mij niet meer in the USA. En dat is jammer, want er is veel moois en er zijn hele lieve, leuke mensen.

   Like

  1. Ik deed het één maal. Het was best eng omdat we langs drukke wegen gingen en ik bang was voor de racende auto’s en de angstige, zenuwachtige paarden. Het lijkt romantisch, maar dus niet op drukke wegen in deze tijden. En van paarden ben ik sowieso bang. Te groot en overweldigend voor mij. Bovendien was de helft van de vrouwen op de huifkar dronken (het was een verjaardagsfeest van een 50jarige collega) en ik bloednuchter. Neen, niets voor mij.

   Geliked door 1 persoon

   1. Bea, dat klinkt helemaal niet als een leuke ervaring. Druk verkeer, schichtige paarden en dronken vrouwen… nee, geen optimale combinatie. Wat jammer; paarden zijn groot ja, maar ze zijn meestal ook lief en vriendelijk. Ik vind ze prachtig en zou dolgraag weer gaan rijden.

    Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s