Geplaatst in Zeswoordverhalen

Speelse jeugd neemt statige oudheid over

Mijn tweede zeswoordverhaal over OVERNAME in beeld:

klik voor details

En deze foto bewijst: kinderen willen wél graag naar bed, maar alleen naar een bed van het merk © Hune. Te koop in Drenthe.


Doe je ook mee met de 6 WOORDEN 1 BEELD uitdaging van Melodyk? Of wil je de andere verhalen lezen? Klik dan gauw op de button hiernaast!

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

11 gedachten over “Speelse jeugd neemt statige oudheid over

   1. Hahahaha ja, mijn moeder kon mij niet bijhouden, ooit was zij peuterleidster in een buurthuis, daar zat een bibliotheek in. Mijn moeder had weleens een vergadering en dan moest ik even mee, dan mocht ik altijd van de bieb juf in mijn eentje boven tussen de boeken zitten…. Dat is altijd zo gebleven tot ik de deur uit ging, tiener werd eigenlijk… en uit gaan dan weer net even belangrijker werd dan boeken lezen voor school. School, met name de MAVO dus, heeft mijn hobby van lezen even teniet gedaan ooit zelfs. Omdat ik vanaf de boekenlijst moest en ik kwam in de brugklas al aan met De Aanslag bijv. van Harry Mullisch, en dat was te hoog gegrepen, moest ik maar bewaren voor het examenjaar. toen kwam ik met Kees van Koten aan, hetzelfde verhaal, en zo meer… moest je literatuur, stond gewoon thuis in de kast, kwam ik er te vroeg mee, en wat ik dan wel mocht lezen, had ik op de lagere school allemaal al gelezen.. thea Beckman of Tonke Dragt en zo… ik was vooruit dus. Geloof me, als dan alles wordt afgekeurd omdat… je te snel bent, dan stopt het wel een aantal jaar hoor, dat je lezen nog leuk vindt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Maar nu hopelijk weer wel? Wat vervelend dat je niet de boeken mocht lezen die je wilde lezen! Echt kolder zoiets. Een kind geeft zelf aan waar het behoefte aan heeft. Ik zie je daar al zitten. 😀

     Ik heb eenzelfde ervaring: ik had de jeugdbieb letterlijk al uitgelezen voordat ik de leeftijd had dat ik naar de volwassen afdeling mocht. Toen ik volhield dat ik alles al had gelezen, zagen ze zelf ook in dat het inderdaad zo was en mocht ik twee jaren eerder ‘naar boven’ haha. Het verplicht ‘literatuur’ lezen voor de lijst, daar knapte ik op af, maar daarna ging ik weer snel los. Vooral fantasy en thrillers, meestal in het Engels.

     Geliked door 1 persoon

     1. hahaha ja, maar ik zeg er wel bij… het moet echt aanspreken, zoals nu al die thrillers etc. heb ik niets mee! Ik ben nu van de Historische romans, zoals Simone van der vlugt, haar Rode sneeuw in december bijv. of nu Het Schaduwspel ben ik mee bezig, maar ook al haar andere historische romans, en die van susan Smit, haar romans… prachtig! De laaste nog niet gelezen… En zo ook, de Zeven Zussen, van Lucinda Riley, wowwwwwwwww boek 6 staat er nog, maar boek 7 van zus 7 is er nog niet, komt volgend jaar pas, dus eigenlijk wacht ik daarmee. tot het nieuws komt dat.. hahahaha Ik ben dus heel erg selectief geworden.

      X

      Geliked door 1 persoon

      1. Oh, je inspireert! Simone van der Vlugt, met Rode Sneeuw. Ik ga eens kijken of dat mij ook kan bekoren… Jeetje, wat heeft die veel boeken geschreven. Daar zitten ook thrillers tussen.
       En van de Zeven Zussen heb ik deel 1 gelezen. Ik vond het wel goed, maar niet geweldig. 😮 Volgens mij ben ik een van de weinigen die niet helemaal weg is van die boeken. Nog een deel lezen?
       Fijn weekend, lieverd.

       Geliked door 1 persoon

       1. Klopt, van Simone, maar die lees ik dan weer niet, hahaha echt haar historische romans…. die van delft is ook zo mooi, Nachtblauw, dat de eerste die ik las, en ik was om! Zelfs als je daarna gaat googelen vind je zoveel info, en ik heb meer vaderlandse geschiedenis geleerd van Rode Sneeuw bijv. dan op ooit op school. Ik zocht dus dingen op ook later en tussendoor, omdat ze ook een stukje fictie erin gooit in elk boek. Een liefsdesverhaal bijv. maar echt alles klopt, op het fictieve deel na dan, maar dat valt niet eens op tot je het op gaat zoeken.

        Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s