Geplaatst in Persoonlijk

Magie

Ga je in dit nieuwe jaar samen met mij op zoek naar MAGIE? Het is mijn woord voor 2023.

Magie, zul je denken? Dat bestaat toch helemaal niet? Maar ik heb het niet over hocus-pocus trucs, of het rondzwaaien met een toverstaf. Hoe gaaf ik J.K. Rowlings’ creatie ook vind, Harry Potter bestaat niet echt.

Wat dan wel?

De magie die leeft in mens, dier en natuur. De vonk die ontstaat als twee mensen elkaar herkennen, niet van buiten, maar van binnen. De ogen van iemand anders zien oplichten als die iets moois ziet. Jou ziet!

Een hond die zich vol vertrouwen tegen je aandrukt, een kat die zich nestelt op je schoot. De stilte in een bos die geen stilte blijkt te zijn, maar vol leven is, gefluit, gezang, geritsel. Is het een muis of een konijn? Misschien wel een heel ander wezen! 😉

De magie die in jou leeft. Dingen die in en om jou heen gebeuren die je niet rationeel kunt verklaren. Toeval, intuïtie, gevoel. Je kunt het ook energie noemen als je dat fijner vindt.

Want er moet meer zijn dan oorlog, haat, woede, onverschilligheid en geweld. Laten we op zoek gaan naar fijne dingen, klein en groot. Laten we zelf een tegenhanger zijn van alle narigheid. Daarvoor hebben we alle kracht en hulp nodig die we kunnen krijgen, verklaarbaar en onverklaarbaar. Durf om hulp te vragen. Sta open voor verrassingen. Doe eens gek en volg die spontane inval. Wie weet waar het toe leidt.

Ik wens je een betoverend 2023, met iedere dag een beetje magie. Net genoeg om iedere dag te laten glanzen en speciaal te maken. Een gouden moment, een gebeurtenis om bij stil te staan, om stilletjes of uitbundig van te genieten.

💕

WELK WOORD IS JOUW LEIDRAAD VOOR HET KOMENDE JAAR?

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

20 gedachten over “Magie

     1. 26 november ’21 ben ik uit huis gehaald , had die nacht niet overleefd , minder dan 30% zuurstof in het bloed , corona dus
      dokter in het ziekenhuis zei het mij ook , de kans is groot dat je de nacht niet overleefd , is goed zeg ik , zo ziek wil ik geheel niet zijn , maar ik ben eigenwijs
      6 december corona vrij , 10 december naar revalidatie centrum en 13 januari naar huis

      Like

       1. voor mij niet meer zo angstig , had al vrede met de dood
        wilde niet naar de IC , wilde geen reanimatie , wilde nooit meer zo ziek zijn 🙂
        dus werd familie gebeld , broertje en z’n vrouw kwamen , en begrepen me wel
        ja en toen heeft mijn lijf m’n kop in de maling genomen hihi , zo zie ik het maar , m’n conditie trok me er door , en de goede zorg natuurlijk 🙂

        Like

 1. Mijn woord(en) voor 2023 is/zijn: koers houden. Dat is al een tijd mijn levensmotto. Heb ik van mijn vader zaliger met wie ik vaak gevaren heb. Hij drukte mij dat op het hart als het druk was en er op het water onoverzichtelijke situaties waren, om maar andere boten duidelijk te zijn over wat wij aan het doen waren. Als je gaat twijfelen en zwalken, vraag je om ongelukken.
  Goede vaart in 2023!

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s