Geplaatst in Cultuur, Korte verhalen

Het spoor bijster – een boek over de Bredase wijk Belcrum

Binnenkort verschijnt een nieuw boek over de Belcrum. Het betreft een bundel met persoonlijke verhalen over verleden en heden. Het boek is geschreven door Renier Koenraadt, zelf bewoner van de Belcrum.

De hoofdpersoon, Marijn Coenraet, woont op steenworp afstand van het station. De gemeente is van plan om het station te vernieuwen en er omheen vijfduizend woningen en tienduizend arbeidsplaatsen te laten verrijzen. Het boek beschrijft het dubbele gevoel van Coenraet: aan de ene kant raakt hij steeds meer verknocht aan zijn wijk, terwijl aan de andere kant de ontwikkeling van de Spoorzone geleidelijk steeds meer zijn leven gaat beheersen. Door zijn groeiende verbondenheid met zijn wijk en zijn toenemende aversie tegen het stadsbestuur, wordt hij voortdurend heen en weer geslingerd tussen vechten en vluchten. Uiteindelijk is er voor hem geen weg meer terug en wordt hij langzaam maar zeker ondoorgrondelijke inspraakprocedures ingezogen.

Meer informatie over het boek is te vinden op de website van uitgeverij Papieren Tijger. Het boek is daar ook te bestellen (telefoon 076-5228375, email info@papierentijger.org). ISBN-nummer 9789067282512). Het boek is vanaf september ook verkrijgbaar in de betere boekhandels.
Een aanrader voor (oud-)bewoners van de Belcrum en iedereen die te maken heeft/krijgt met de gemeente Breda!

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads and cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

Een gedachte over “Het spoor bijster – een boek over de Bredase wijk Belcrum

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s