Geplaatst in Zeswoordverhalen

M.C. Escher

Mijn eigen bijdrage in Verhaal in zes woorden met beeld: Puzzel

Uitdaging gaat door, ook na voltooiing

140123puzzel

Maurits Cornelis Escher (Leeuwarden, 17 juni 1898 – Hilversum, 27 maart 1972) was een Nederlandse kunstenaar, die bekend is om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. 

Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen. Veel van de werelden die hij tekende zijn ontworpen rond onmogelijke objecten zoals de Necker-kubus en de Penrose-driehoek.

Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw kreeg hij in bredere kring erkenning als kunstenaar, vooral in de VS. Kristallografen en wiskundigen ontdekten in zijn werk symmetrieën en thema’s uit hun vakgebieden. Vanaf 1960 wordt Eschers grafische werk gebruikt in wetenschappelijke (leer)boeken.

Meer informatie op de website M.C. Escher.

SixWordStory
<<  Wil je ook de andere zes-woorden verhalen lezen en/of meedoen? Klik op de button hiernaast.

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

14 gedachten over “M.C. Escher

  1. Wow, da’s pas een diepzinnig zeswoordverhaal.
    Mooi kunstwerk ook, deze puzzel.
    Een vriendin van me heeft een tweetal jaar geleden ook eentje van hem gelegd, met de hagedissen die eindeloos rond lopen en rollen. Ken je ’t werk? Alleszins geen lachertje, vond ze het…

    Fijn weekeinde Marion

    Like

Wil je reageren? Graag!