Geplaatst in Expressief, Foto, Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes Woorden met Beeld-uitdaging: Licht

De dagen lengen en de duisternis trekt zich terug. Het is tijd voor LICHT!

zes-woordenLicht is elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog, in het algemeen met inbegrip van infrarood licht (met een iets lagere frequentie) en ultraviolet licht, met een iets hogere frequentie. Bij licht spreekt men meestal over de golflengte in vacuüm en lucht die bij een frequentie hoort, omdat in de meeste toepassingen met de golflengte gewerkt wordt. De golflengte is wel, anders dan de frequentie, afhankelijk van de stof waar de straling doorloopt. Het zichtbare spectrum strekt zich uit over golflengten van omstreeks 380 nm (nanometer) (violet) tot 780 nm (rood) in vacuüm en lucht. In vacuüm plant licht zich, zoals alle elektromagnetische straling, voort met de lichtsnelheid. Lichtkwanta, die in de kwantumoptica een rol spelen, worden fotonen genoemd.

De drie variabelen die licht beschrijven, zijn de lichtsterkte (ofwel amplitude), de kleur (ofwel frequentie of golflengte) en de polarisatie, ofwel de trillingsrichting, die altijd loodrecht op de voortplantingsrichting staat. Het onderzoeksveld over licht en de wisselwerking van licht met materie heet optica.

Wat een theoretisch verhaal hè. Dat kun jij vast veel beter! 😉

Schrijf een verhaal over LICHT in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto. Vergeet daarbij niet dat er ook nog andere betekenissen van licht zijn…

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden!

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal op je eigen website/log en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal!
Marion

vulpen

LEES DE LICHT-VERHALEN VAN:

Wie volgt? :)

De volgende 6WMB-uitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 24 april. Klik hier voor meer uitleg over Zes woorden met beeld. Would you rather participate in English, please go to Six Word Story Challenge – LIGHT.

Eerdere thema’s: 
130216 – Armoede 
130227 – Onderwijs
130313 –  Lente
1
30327 – Schrijven

 

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

47 gedachten over “Zes Woorden met Beeld-uitdaging: Licht

 1. hallo Marion
  hb de zelfde foto geplaatst met andere tekst als je weet hoe erg het is en pijn mijn ventje zijn eerste levens jaar heeft gehad door het ingroeien van zijn oog haartjes . 2x in utrecht geopereerd en in Amsterdam en Wormerveer onder behandeling het was een kanjer mijn liefste

  Like

    1. Ik weet niet op welke manier je gelinkt hebt, Hennie. De bedoeling is dat je de url naar jouw post simpelweg in een comment hier plakt, meer is niet nodig.
     PS, als ik wil reageren op jouw blog, krijg ik constant deze foutmelding: “Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!”, maar ik zie mijn reactie niet staan. Wellicht moet die dan nog goedgekeurd worden, maar normaal gesproken zie ik dat dan?

     Like

  1. Jouw verhaal stipt zoveel aspecten aan, Dauw: het ontstaan van het leven, heilig water, water dat door licht een spiegel wordt waarin wij ons kunnen reflecteren. Bezien. En zo inzicht krijgen. Wow.

   Veel liefs terug,
   Mar

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s