Geplaatst in Japans gedicht

Haiku Zaterdag

klik voor details

151212Haiku1

HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

Lees er hier meer over.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

En als extraatje nog een live opname van Aan De Kust, gisteravond opgenomen in 013 Tilburg.

 

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

7 gedachten over “Haiku Zaterdag

  1. Haha, ik boos op jou omdat je BLØF niet goed vindt? 😀 Smaken verschillen gelukkig, anders was het nóg drukker geweest gisteravond. 😛

   Grenzeloos leren klinkt en is mooi, maar kan ook erg vermoeiend zijn. Step by step, one travels far. Maar soms zou ik even de trein willen pakken en moeiteloos vooruit gaan zonder weer ‘tig stappen terug te moeten zetten. 😉
   Mooie foto, meis, en een bespiegelende, doordachte tekst.

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s