Geplaatst in Dieren

Weg met die kattenharen!

Met drie katten – een wit-rode, een wit-zwarte en een rode – heb je nooit gebrek aan haren. Ik wou dat ik die losse vacht op mijn eigen hoofd kon plakken, dan waren alle partijen blij. Maar die kattenharen hechten zich niet aan mijn eigen sprietjes, nee. Ze hechten zich vastberaden aan mijn kleding. En die is meestal zwart. Liefkozende kopjes, speelse grijpgrage pootjes, en daar dwarrelen ze weer, regelrecht naar mijn panty. Het is in een seconde gebeurd. Ook al pak je kleren uit de kast, er zit altijd wel een verdwaald wit-rood-zwart element. Op het werk heb ik daar mijn personeel voor: collega’s plukken me regelmatig. 😉 Maar thuis is het een voortdurende bron van vermaak. Of ergernis.

Een klerenborstel biedt geen raad, en ook zo’n plakkende kledingroller doet het maar een paar keer goed. Onder de kraan schoonmaken staat er, maar dan gaat de plaklaag vrij snel aan gort. Toch maar eens op internet gekeken, waar ik het volgende alternatieve kattenhaarverwijdergereedschap vond:

 • droog schuursponsje
 • kleding in de droger op ‘luchten’
 • rubberen handschoen
 • rubberen raamwisser
 • brede plakband
 • vochtige zeem
 • rubberen zool over tapijt
 • natte hand

Die laatste tip ga ik meteen proberen. Want ik moet naar mijn werk, in het (zo) zwart (mogelijk)!

Enne, trouwens:

.facebook_1415086421807

 

Heb jij nog andere tips? 

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads and cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

30 gedachten over “Weg met die kattenharen!

   1. Toch niet stofzuigen óp de kat? Onze Chuckie is met haar +\_ 19 jaar nog wel zo alert dat zij nog steeds met een grote boog en laag over de grond om mijn stofzuigen heen loopt. Op haar inpraten heeft nu helemaal geen zin meer. Sinds zij ervaren heeft wat de vlooienkam voor haar betekent, roept zij mij regelmatig op voor ‘een beurt’. Ik heb nog nooit één vlo bij haar gevangen. Ik denk dat die vlooien van haar de zenuwen krijgen. Maar elke beurt trek ik een behoorlijke partij los haar uit haar vacht. Heerlijk vindt zij het.

    Geliked door 1 persoon

    1. Neeeeee, niet de kat, maar mijn mouwen haha. Al heb ik lang geleden een kat gehad die zich liet stofzuigen. Maar dat was dan ook een halve hond. 😉
     Mijn katten vinden geborsteld en gekamd worden ook heerlijk, vooral Smokey. Hele handen haar haal ik uit zijn vacht.
     Geef je Chuckie een aai van me, Niek?

     Like

 1. Beste Marion, ik sprak jou in mijn reacties aan als Joke. Sorry, het was geen joke, ik was nog maar eens verstrooid. In ieder geval, MARION, de furminator, werkt geweldig goed. De loszittende haren komen er met bossen uit. Daarna heb je toch minder last van kattenharen in huis. Vermoedelijk mag je er ook niet mee overdrijven, anders zit je voor je het weet met een kale kat. Mijn kat geniet ontzettend van het kammen. Dat is mooi meegenomen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Onze hond (bruine labrador) en Frans Hangoor-konijn verharen op het moment ook als een tierelier. Zo heb ik gestofzuigd, zo liggen er nieuwe vlokken. Maar we krijgen er heel veel voor terug 😉
  Leuke foto. De “fur”niture vind ik een geweldige vondst!

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo herkenbaar, Marion…LOL. Ik zit zelf ook altijd onder, vooral als ik weg ga, dan moet madammeke altijd nog even langs me heen lopen, om zeker te weten dat ik aan haar denk…en om te laten zien dat ik ‘van haar’ ben 😀 Soms zelfs zo erg, dat ik snorharen heb, die iig niet van mezelf zijn 😉 Behalve wat er al genoemd is, heb ik hier geen andere oplossing voor. Veel spijkerbroeken en andere kleuren willen ook wel helpen, althans, dat is mijn ervaring. Een fijn…eh..harig weekend gewenst. Ik weet niet of je aan carnaval doet (wij niet), maar hier is het in volle gang. Alaaf 🙂 ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, M. Misschien zijn ze bang dat we ze vergeten als we geen zichtbaar souvenir aan onze kleding hebben hangen. 😀
   Spijkerbroeken zijn gelukkig gevrijwaard van haren, maar ik draag meestal zwarte jurkjes met zwarte panty, en dan is er geen houden aan.
   Hier ook geen carnaval gevierd: ik zat in Alkmaar voor een D&D weekend.
   Dikke knuffel x

   Geliked door 1 persoon

 4. Joke, wat een merkwaardig toeval. Ik zit met hetzelfde probleem. Overal haren van mijn kater. Ik zocht op internet en ontdekte de ‘furminator’ of ‘ontwoller.’ Hij werd een uur geleverd (besteld via zooplus) en heb het al even uitgetest. Lijkt toch echt goed te werken. Nu eens zien wat het geeft op langere termijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Swiffer al geprobeerd? Niet direct om je kleren mee te ontharen maar wel alle plekken waar kattenharen zijn te vinden. Ik vind het nog steeds ongelooflijk de werking ervan. En inderdaad de plakrollers van Blokker: is het velletje vol van de rol dan kun je een verse tevoorschijn toveren door een laagje eraf te trekken. Ideaal.

  Geliked door 1 persoon

 6. Iemand had zo’n plakroller waarvan je steeds een stukje tape vanaf kon halen als het niet meer werkte.
  Anders overgaan tot naaktkatten. Maar ja, ik hoop natuurlijk wel dat je nog jaren plezier mag hebben van je huidige drietal. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s