Geplaatst in Fotogedicht

Haiku Zaterdag

klik voor details

160416Haiku

 

HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

Lees er hier meer over.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

 

 

Auteur:

Caretaker of males, both human and feline. No lady, but all woman. Avid reader and photographer. Determined to find writing time during busy days. And nights if needed. Because I need you to meet the wonderful people who are living in my mind.

9 gedachten over “Haiku Zaterdag

 1. Die is weer prachtig Marion….thuisvoelen, dat kan niet iedereen/alles zich overal he?

  De mijne heeft, ondanks dat het er in 1e instantie wellicht niet op lijkt, toch dezelfde grondslag. Ik vind het toch wel bijzonder dat dat vaker voorkomt ondanks dat we van elkaar op voorhand niet weten welk onderwerp we nou precies gaan verwoorden

  http://melodymusic.nl/haiku-65/

  Geliked door 2 people

  1. Heerlijk om te zien dat dieren het in gevangenschap toch naar hun zin kunnen hebben. Dat speelse slingeren maakt mij ook altijd vrolijk. Leuk, Koba! x
   Dat komt inderdaad vaker voor, bijzonder. 🙂

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s