Geplaatst in Zeswoordverhalen

Zeswoordverhaal: Bed

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal is: BED. Heb je ook zin om mee te doen? Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en schrijf een verhaal in zes woorden. Zoek er dan een bijpassende afbeelding bij. Andersom mag natuurlijk ook.

Een bed is een meubelstuk om in te slapen, en bestaat uit een ledikant met daarop een matras met beddengoed, zoals lakens en dekens of een dekbed, een overtrek en een hoofdkussen. Een bed staat meestal in een slaapkamer, maar er bestaan ook zogenaamde ‘bedbanken’ die als bank en als bed gebruikt kunnen worden.

Er bestaan eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden, lits-jumeaux, twijfelaars en bedstedes. Daarnaast zijn er stapelbedden waarin men boven elkaar ligt en hoogslapers, met onder het bed een (kinder)bureau. Hemelbedden hebben een overkapping en kunnen vaak met een gordijn worden gesloten waardoor men beter beschermd wordt tegen tocht, nieuwsgierige blikken en vliegende insecten. Als transporteerbare kampeerbedden kent men het veldbed en de stretcher. De slaapplek op een schip noemt men ook de ‘kooi’. Ook kunnen hangmatten als bed gebruikt worden.

Als steun voor de matras kan een geperforeerde houten of stalen plaat dienstdoen, maar gebruikelijker zijn lattenbodems en stalen ramen met spiraalveren. Het matras kan ook gevuld zijn met water of lucht.

200520Bed

afbeelding: Pixabay

Op welke manier ga jij het thema ‘bed’ gebruiken in je ultra-korte verhaal?

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Een paar woorden, maar een heel verhaal erachter…

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES EEN VERHAAL OVER EEN BED IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 3 juni 2020. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest 6WMB
← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

16 gedachten over “Zeswoordverhaal: Bed

  1. Dag in dag uit in bed liggen gaat vast ook vervelen, meis. 😉
   Geen waterbed, geen luchtbed, maar een zandbed! Prachtig gevangen, Melody, hij straalt zoveel rust uit. Had Razda geen last van zijn gekruiste slagtanden? Waarom denk ik nu aan een olifantenbeugel?
   x

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s