Geplaatst in Koken, Persoonlijk

Groentje

Mijn bijnaam is Greeny. Ik heb er nog veel meer, maar Greeny is deze dagen wel heel toepasselijk. Al zou het ook Orangy kunnen zijn: voor het eerst in mijn leven doe ik namelijk mee aan de lijn-hobby die zoveel mensen schijnen te hebben. Komkommer, worteltjes, druiven, kiwi’s, alles om me op de been te houden tussen de drie hoofdmaaltijden.

‘Wat voor dieet volg je?’, werd mij gevraagd. Tja, daar moest ik het antwoord op schuldig blijven. Streng lijnen, je uithongeren, werkt volgens mij helemaal niet. Het vliegt eraf, maar als je dan weer normaal gaat eten, vliegt het er ook met veel verve weer bovenop. Beter om gewoon minder te eten en met mate te blijven bewegen. Maar wat is het moeilijk als je partner lekker zit te knabbelen aan zoute chips. Of als je een punt heerlijke chocoladetaart krijgt aangeboden. Wat denk je van zoute noten? *veegt water van haar kin*.

Met zoete dingen (uitgezonderd voornoemde pure chocolade en koekjes) heb ik helemaal geen probleem, suiker is al jaren taboe voor mij. Maar die zoute knapperige oppeppende hartige heerlijkheden stel ik toch zeer op prijs. Zoute popcorn…  mmm. Na een tijdje zal ik deze dingen gematigd weer gaan eten, maar voor nu is het All-Bran met Activia als ontbijt, knäckebröd voor lunch en een kleine portie gewoon avondeten. All-Bran zijn vezelige knapperige mini-stokjes die heel wat lijken als je ze door je keel propt, maar daarna toch wat minder vullen. Gelukkig komen dan die Green en Orange dingen weer om de hoek kijken. En dan grijp ik ze in de kladden.

Inspirerende voorbeelden in deze food-kwestie zijn mijn twee (al dan niet schoon) zusjes. Slanke dennen zijn het allebei. En ze prikken niet eens!!

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

Een gedachte over “Groentje

  1. Tja, dat was een fijn compliment…dat van die dennen en dat niet prikken en dat slank zijn…mmm, smaakt beter dan een stuk chocola!

    Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s