Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes Woorden met Beeld-uitdaging: Lente

Verrassende verhalen met het thema Onderwijs de afgelopen twee weken. Bedankt! 😀

zes-woorden Dan nu weer een nieuwe uitdaging: ik zoek verhalen over de LENTE. In slechts zes woorden! Met de huidige kou kunnen we immers wel wat warmte gebruiken.

Het woord ‘lente’ is een oude afleiding van ‘lang’ en heeft betrekking op het lengen van de dagen. Ook worden de bomen veel groener en gaan er veel planten groeien. Mensen en dieren krijgen de kolder in de kop, blij dat de zon weer terug is.

Astronomisch gezien begint de lente als dag en nacht even lang zijn (rond 20 maart op het noordelijk halfrond en rond 23 september op het zuidelijk halfrond). De lente eindigt met de zomerzonnewende, het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.

LENTE dus! Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden!

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal op je eigen website/log en plaats de link erheen in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal!
Marion

vulpen

LEES DE LENTE-VERHALEN VAN:

Wie volgt? 😀

De volgende 6WMB-uitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 27 maart. Klik hier voor meer uitleg over Zes woorden met beeld.
Would you rather participate in English, please go to Six Word Story Challenge – Spring.

Eerdere thema’s: 
130216 – Armoede
130227 – Onderwijs

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

57 gedachten over “Zes Woorden met Beeld-uitdaging: Lente

  1. Het is hier al volop lente… zes woorden, maar met zo’n zonnige lading dat ik geneigd ben direct in mijn auto te stappen om naar het zuiden af te zakken.
   Bedankt voor deze vrolijke en mooie bijdrage, Albert en Mara!

   Like

  1. This is pure magic, Pussycat. It is like a painting. What a terrific and happy story: even in the desert, life is blooming. Thank you so much 🙂

   PS I have adjusted the link, it was not working.

   Like

  1. Zou de Lente op vakantie zijn, Lenjef, omdat zij het te koud vindt in ons kikkerlandje? Maar we missen haar zo! Hopelijk pakt deze dame snel haar koffers weer in en komt ze terug vanuit de noorderbreedte 😉
   Leuk gedaan!

   Like

  1. Dan zou het vast beter weer zijn hè, Dieneke. Wat een mooi verhaal over deze onstuimige en koude aanloop naar de lente.

   Ik heb trouwens maar één blog kunnen vinden over de Lente, je link werkt niet dus ik heb de post opgezocht op Hollandswelvaren.

   Like

  1. Fijn, Baruman! Kun je voortaan wel de link naar je post hier plaatsen aub.? En een link naar mijn uitdaging vermelden in jouw post, zodat anderen ook de weg naar Zes woorden met beeld vinden? Bedankt.

   Je Zes woorden met beeld-verhaal schetst een sprekend lente-beeld, Baruman, mooi gevonden.

   Like

  1. Wat een prachtige bijdrage, Ingrid! De natuur raakt helemaal van slag door de wisselingen in temperatuur en omstandigheden. En al houdt deze deken de jonge lenteboden niet warm, het is toch een vorm van beschutting.

   Like

  1. Die foto alleen is al genoeg om een warm gevoel te krijgen. En als we de zon niet ‘live’ kunnen zien, dan zijn dromen een redelijke vervanging. Maar niets kan het echte lentegevoel vervangen, daar hebben we warmte en zon voor nodig.
   Een mooi verhaal dat verlangen uitdrukt naar een nieuw begin.

   Jij ook een warme woensdag, Marja!

   Like

    1. Yes. We hebben gisteren voor de grap een kerstversiering opgehangen bij onze academie. Het leek net Kerst met al die sneeuw haha.
     Laat de lente nu maar komen. Vandaag is ook mooi: de zon is terug! 😀

     Like

  1. Roefelend de winter verjagen 🙂

   ze slaan met kracht op het ezelsvel
   ja, ze trommelen er op los
   het klinkt door hei en bos
   hopelijk verdwijnt de winter nu snel

   Knap gevonden, Melody!
   Lenjef

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s