Geplaatst in Japans gedicht

Haiku Zaterdag


hoefjes klepperen

parmantig undercover

zonder veel geblaf

150131haikuzaterdag

klik voor details

HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels, waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.
De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblik-ervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 🙂

HaikuZaterdagBadge

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

6 gedachten over “Haiku Zaterdag

 1. Mooi, Marion!
  Vandaag voor mij geen haiku, wel een gedicht voorgedragen voor mijn medeschrijvers-op-locatie in Alphen aan den Rijn ter gelegenheid van Poëzieweek.
  Zie https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/writers-in-residence-alphen-aan-den-rijn/viola-damore/
  Zie ook https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/writers-in-residence-alphen-aan-den-rijn/de-dichter/
  Fijn weekend verder, allemaal!

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s