Geplaatst in Foto, Koken, Recepten

Recept: Hachee

Vandaag een grijze, wat saaie mistige dag. Maar een prachtige dag voor stevige winterkost: op het menu staan verse aardappelpuree (met kruidenkaas), rode kool met verse appel en malse hachee. Hopelijk vinden onze gasten het straks ook lekker.

Van de hachee hier het recept:

 • 750 gram magere runderlappen, in blokjes
 • versgemalen peper en zout
 • klein beetje sambal
 • twee eetlepels bloem
 • olijfolie
 • drie uien, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, in kleine stukjes
 • fles oud-bruin bier
 • 250 cl water
 • 1 runderbouillonblokje
 • 2 eetlepels wijnazijn
 • scheutje ketjap
 • 2 laurierblaadjes
 • kruidnagelpoeder
 • 2 sneetjes ontbijtkoek

Meng het vlees met peper, zout, sambal en bloem eerst goed in een kom en bak het vervolgens in een pan met dikke bodem – gietijzer is perfect – in een flinke scheut olijfolie tot het vlees bruin is (ongeveer tien minuten).

Voeg dan de uien en knoflook toe en bak die even mee tot de ui glazig is. Voeg dan het bier, het water en het bouillonblokje, de azijn en een scheutje ketjap toe en breng het langzaam weer aan de kook. Leg er dan de laurierblaadjes in en roer er een halve tot één theelepel kruidnagelpoeder doorheen. Je mag ook gewone kruidnagels gebruiken, maar zelf houd ik niet van zoek geraakte kruidnagels, die ik later ongewild tussen mijn kiezen vermaal. Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze er ook doorheen.

Laat de hachee gerust drie tot vier uren pruttelen tot het vlees botermals is en je huis gevuld is met een geur die je doet watertanden.

Smakelijk eten!

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

15 gedachten over “Recept: Hachee

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s