Geplaatst in Gezondheid, Persoonlijk

Dans met medici

Mijn dans met de medische wereld is voorlopig ten einde. De MRI van mijn nek laat slijtage zien, maar die zit niet hoog genoeg om het vreemde gevoel in linkeroor en scalp te verklaren. De disco-EEG heeft geen noemenswaardige kortsluiting veroorzaakt, al zag ik ze wel vliegen. En ik ben met vlag en wimpel voor de hyperventilatietest geslaagd. Mijn danspartners – huisarts, opticien, neuroloog, kno-arts, oogarts, orthoptist, fysiotherapeut en optometrist – zijn uitgeput en hebben de handdoek in de ring gegooid.

Er zijn heel veel enge dingen uitgesloten, maar we zijn nog geen stap dichter bij een verklaring. De neuroloog vindt mij een raadselachtige vrouw. 😉 Hij opperde dat ik voor een second opinion naar het academisch ziekenhuis in Utrecht kan gaan, want zelf weet hij het niet meer. Als laatste wordt mijn bloed nu nog onderzocht op Lyme en andere zaken, maar daar verwacht hij niet echt iets van. Over drie weken belt de arts de uitslag door.

Gelukkig zijn tijd en rust goede heelmeesters en kan ik alweer aardig zelfstandig dansen, zelfs met mijn ogen dicht. Sinds januari bouw ik mijn uren bij de hogeschool weer langzaam op en is het draaien in mijn hersenpan zo goed als weg. Al zullen de tutu, spitzen en pirouettes nog even moeten wachten. 😛

Hartelijk bedankt voor jullie lieve en zorgzame reacties de afgelopen maanden, zij deden mij bijzonder goed! x

150305dans

De dans ten voeten uit: 

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads and cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

16 gedachten over “Dans met medici

 1. respect hoe je elke keer er een mooi, toch met humor, sprekend en met foto’s beeldend bericht van weet te maken ookal is het allemaal behoorlijk ellendig… gelukkig dat het wel weer wat beter gaat!

  Like

 2. De testen op de ziekte van Lyme functioneren onvoldoende in Nederland. Dat is de reden dat veel mensen hun bloed elders laten testen….

  “Een negatieve test sluit de ziekte van Lyme niet uit. Ook is een positieve uitslag op zichzelf geen bewijs van de ziekte van Lyme, mits er geen klachten zijn. De diagnose van de ziekte van Lyme zou gebaseerd moeten zijn op de ziektegeschiedenis en de symptomen. De resultaten van testen zouden gebruikt moeten worden ter ondersteuning van de diagnose. De patiëntenbrief uitgegeven door de NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap) is recent bijgesteld. Over bloedonderzoek wordt vermeld: “Bloedonderzoek is meestal niet zinvol, omdat daarmee geen sluitend bewijs geleverd kan worden voor de ziekte van Lyme”.
  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1877581106713430
  Bron; http://www.tekenbeetziekten.nl

  Like

 3. Op zich goed natuurlijk dat men niets vindt…. maar anderzijds is het ook om gek van te worden want er zit wel iets maar niemand weet wat en ondertussen voel jij je niet zoals je het graag zou willen en zoals het zou moeten…..

  Misschien toch maar eens een bezoekje aan het andere circuit overwegen?

  Wens je wijsheid en sterkte maar bovenal de wonderbare oplossing, namelijk het beter zijn en je perfect voelen…. niet vandaag maar gisteren al 😉

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s