Geplaatst in Japans gedicht

Haiku Zaterdag


eerder, kip of ei?

doet er in’t geheel niet toe

w’eten allebei

150404Haiku

150404HaikuEi

Fijn lentefeest 🙂


HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels, waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.
De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblik-ervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

12 gedachten over “Haiku Zaterdag

  1. Ik wist niet dat je er al was 😉 Heb nog geen mailtje gehad van jouw ‘activiteit’ …. maar lief van je dat je mijn link zelf al even geplaatst hebt, dank je wel.

   En ja kip of ei…. eerder of later…. ik lust ook allebei 😉

   Liked by 1 persoon

  1. Als ik mijn haiku hardop zeg, klopt het echt hoor, Joke. Het gaat immers om de lettergrepen, niet om het aantal woorden.

   Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

   Like

    1. Is toch helemaal niet erg, Joke. Ik heb ook al een keer een mooi zes woorden verhaal geschreven… en kwam er toen achter dat ik een haiku had moeten schrijven hihi.

     De zin van de oude gebruiken is ons in de loop der tijd vaak ontgaan. Een haas met eieren, inderdaad, wie verzint dat nou? 😀 Dat eerste plaatje is top!

     Ik heb het in 2011 een keertje onderzocht: https://mariondriessen.wordpress.com/2011/04/27/de-paashaas/
     Voor wie er meer over wil weten.

     Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s