Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Lijnen

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: LIJNEN.

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar lijnen is een populair gespreksonderwerp op mijn werk. Lijnen als meetkundig begrip, als beeld, spoorweg, een dun touw of een rimpel, dansfiguur of beleidslijn. Maar vooral in de betekenis van afvallen. De ene keer zijn vetten taboe, de andere keer mag je geen koolhydraten meer eten. Over suiker heb ik het al helemaal niet. En calorieën zijn struikelblokken, ook al zie je ze niet.

170208lijnen

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over LIJNEN in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER LIJNEN VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 22 februari. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

42 gedachten over “Zeswoordverhaal: Lijnen

  1. Ja hè. Het thema roept veel reacties op.
   Mooi hoe de lijnen van je foto en de lijn van je verhaal bij elkaar komen, Suzanne. Zaken in perspectief plaatsen door er rustig over na te denken en de wereld te beschouwen is iets wat meer mensen zouden mogen doen.

   Geliked door 1 persoon

  1. 1) Online, leuk bedacht! En zo waar.
   2) Mooie, knapperige, smakelijke lijntjes die prima voor de lijn zijn op zijn tijd. Heerlijk, ik krijg er honger van, Anne!
   3) Goed gespeeld met de woorden en dubbele betekenis.

   Fijn weekend!

   Like

 1. in 1955 te licht daarna te zwaar 182 en 70 kilo daarna zwemmen en was5 kilo tot 105 te veel of te weinig
  ik liep fietste wandelde en was 6x zwanger
  gewicht kado doe het er maar mee nu slank is niks en dik ook niks

  Geliked door 2 people

  1. Als je je maar goed en gezond voelt, Yvonne, dat is het belangrijkste. En in wat voor lijf dat is, maakt niks uit. Zes zwangerschappen maar liefst! Daar was je op die vrolijke foto vast nog niet mee bezig. 😉

   Like

  1. Wat ben ik het met je eens, Marije. De onzekerheid van jonge mensen wordt uitgebuit, er worden onrealistische verwachtingen gewekt door bewerkte reclames en foto’s. Het schoonheidsideaal. Slank is niet genoeg, het moet broodmager. ‘Natuurlijk’ is niet goed genoeg, het moet ‘volmaakt zonder vlekjes en rimpels’. Ik haat wat deze ‘idealen’ met mensen doen. Blijf jezelf, je bent perfect zoals je bent. Leef (zo) gezond (mogelijk) en ben gelukkig. Dit is veel mooier dan wat dan ook.

   Ook zocht ik het afgelopen half uur naar een post die ik een tijd geleden op een van mijn blogs hierover schreef, maar kan hem niet vinden. Wat ik wel gevonden heb is het filmpje dat daarin centraal stond. Wil je eens kijken? Behalve een prachtig liedje is het ook nog eens betekenisvol. Colbie Caillat: Try – https://youtu.be/GXoZLPSw8U8

   Lijnen is ook niets voor mij, al volg ik wel een soort dieet (vegetarisch uit vrije wil en lactosevrij tegen wil en dank). Groene smoothies, noten, volkorenproducten, fruit, groenten, salades, eitjes, paddenstoelen. Gebakken aardappeltjes en af en toe een visje. Waar ik echt van geniet is pure chocolade, zoute popcorn en chips, en noten. Gelukkig zijn deze valkuilen niet al te diep. 😉

   Fijn weekend, je bijdrage is een genot om te lezen en te beleven.
   Marion
   x

   Geliked door 1 persoon

   1. Exact dat nummer. Pas geleden zo’n reclame van een drogisterijketen dat je ‘van beneden’ echt middeltje x moet sprayen, want je stinkt. Alle zelfverzekerdheid van die jonge meiden naar de knoppen, feromonen en oergeuren verstoord… Pas hoorde ik een dermatologe melden dat we de bacteriebalans van onze huid volledig verstoren met ons gesmeer en gezuiver. Ik ben gek op lekker ruiken en schoon, maar het is natuurlijk niet echt goed…

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh ik weet precies welke reclame je bedoelt! Je verstoort inderdaad de natuurlijke balans van het lichaam met agressieve zeep en smeerseltjes. Doordat ik overgevoelig en allergisch ben voor veel stoffen (waaronder parfumstoffen en conserveermiddelen) gebruik ik slechts heel zuivere en niet- of nauwelijks, natuurlijk geparfumeerde producten. Maar ik kan nog steeds verliefd aan parfumflesjes ruiken. 🙂

     Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt de lijn, uitgezet door het ziekenhuis, strikt gevolgd. Niet leuk, maar blijkbaar wel noodzakelijk. Voel je je ook beter, meis? Energieker? Ik hoop het zo!
   Je hebt er een prachtverhaal van gemaakt, zoveel uitgedrukt in die paar woorden. Complimenten! x

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s