Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Ritme

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: RITME.

Ritme is een specifieke herhaling (in bijvoorbeeld de tijd of de ruimte) door middel van accenten, die een zeker patroon of regelmaat vertonen. Het is een belangrijk aspect van muziek, kunst, architectuur, film, dans, veel poëzie, esthetiek in het algemeen, maar ook van het dagelijks leven (dag- en jaarritme), het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden, van reclameteksten en hypnotisch taalgebruik. Ritme zorgt voor een ervaring van herkenning, rust en overzicht.

170308Ritme

klik!

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over RITME in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER RITME VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 22 maart. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

21 gedachten over “Zeswoordverhaal: Ritme

 1. Daar ben ik weer, Marion: https://peterbouchier.wordpress.com/2017/01/18/ruis-hiss/
  Ik plaatste deze al eens eerder, maar dan zonder tekst omdat ik de beelden voor zich wilde laten spreken. Dat doen ze nog steeds maar deze uitdaging bracht me toch op een idee.
  Het zal geen nieuwtje zijn dat de zee mij boeit. Het doet me wat om erover uit te kijken en te beseffen dat er sinds de schepping niets aan is veranderd. Toch is de zee nooit hetzelfde: hij is steeds in beweging, de wind speelt eroverheen, het licht verandert voortdurend in het mooiste ritme dat er bestaat. Ritme wordt vaak verward met regelmaat, maar de essentie van ritme is juist de verscheidenheid aan accenten in beeld en geluid binnen de regelmaat.
  Kijk maar, luister maar.

  Geliked door 3 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s