Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Uitzicht

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: UITZICHT.

Een uitzicht of panorama is een beeld dat men kan zien vanaf een hoog gelegen locatie, bijvoorbeeld een hoog bouwwerk (uitzichttoren) of een bergtop.

In een vlak landschap, zoals veel voorkomt in Nederland of Vlaanderen, is een panorama vanaf het maaiveld te zien.

Een uitzicht heeft kunstschilders vaak geïnspireerd tot het schilderen van een genreschilderij.

In de fotografie zijn er speciale camera’s gebouwd voor het maken van panoramaopnames. Bij digitale fotografie is het vaak mogelijk om meerdere foto’s als een enkel panorama aan elkaar te “plakken” of een panorama in een enkele opname op te nemen waarbij de camera om zijn as wordt gedraaid.

170124Uitzicht

klik!

Je kunt deze prachtige glooiende Franse heuvels ook live zien: ik heb er namelijk een filmpje van gemaakt. Klik en kijk om je heen. Speciaal gastoptreden van mijn V-man. 😉

 

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over UITZICHT in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER UITZICHT VAN:

Wie volgt? :)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 7 februari 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

26 gedachten over “Zeswoordverhaal: Uitzicht

    1. Het beeld, het plaatje dat wij in je foto zien, is heel mooi. De zon, de uitgestrektheid, de rust. Mocht dat schone schijn zijn, dan wens ik dat het heel rap echt wordt. Warme knuffel, alle sterkte die je nodig hebt.
      En V-man zwaait terug naar je!

      Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s