Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Schoolreis

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is SCHOOLREIS.

Een schoolreis (vaak: schoolreisje) is een buitenschoolse activiteit van een basisschool of secundair onderwijs en wordt meestal eenmaal per jaar georganiseerd.

Het doel van schoolreizen kan verschillen. Over het algemeen wil men de leerlingen leren om van huis te zijn om zodoende de zelfstandigheid, weerbaarheid en het wereldbeeld te vergroten. Een ander doel is het elkaar leren kennen in een andere omgeving dan de school, zodat men meer en beter begrip voor elkaar kan opbrengen. Bovendien is het een goede gelegenheid voor de kinderen van de financieel wat minder bedeelde ouders om er ten minste een keer per jaar ook eens ‘lekker uit’ te zijn.

Met een schoolreis gaat de school met een aantal groepen of klassen naar bijvoorbeeld een pretpark, dierentuin of museum voor een hele dag. Het is voor de kinderen veelal een spannend uitje, waar lang naartoe geleefd wordt. In de hoogste groepen of klassen van de basisschool wordt meestal een langere schoolreis, van een paar dagen tot een week, gevierd. Dit wordt ook wel schoolkamp genoemd. In het voortgezet of secundair onderwijs wordt de schoolreis eerder een “didactisch verantwoorde uitstap”. Dit wordt meestal een excursie genoemd.

180627Schoolreis

afbeelding: Pixabay

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een schoolreis in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN SCHOOLREIS VAN:

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 11 juli 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

10 gedachten over “Zeswoordverhaal: Schoolreis

  1. Meis, die foto, wat leuk! 😀
   Dichtbij is ook veel moois te halen. Houd het simpel en blijf bij de kern: het gaat om het samenzijn van de kinderen, niet om de grootste afstand of de duurste bestemming. Iedereen moet mee kunnen.
   Ik vind het een tof verhaal, ook al gil je het uit hahaha. x

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s