Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Donker / Duisternis

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is DONKER of DUISTERNIS.

Je hebt ongetwijfeld gehoord of gelezen over het Thaise voetbaljeugdteam Moo Pa, dat in zeer slechte omstandigheden vastzat in het ondergelopen grottenstelsel van Tham Luang in Thailand. Gelukkig is inmiddels iedereen eruit. Net op tijd, want de zware moessonregens komen eraan. Achttien dagen zaten ze onder de grond, in het donker. De gedachte alleen al laat mij huiveren.

Diep respect voor trainer Ekapol Chantawong. Hij volgde acht jaar de opleiding tot boeddhistische monnik en weet alles van ademhalingstechnieken en yoga. Ekapol leerde de jongens kalm te blijven en energie te sparen. Gaf al zijn eten aan de jongeren, bewaarde de rust en het vertrouwen. Hij is op eigen verzoek als laatste gered. Wat een kanjer. Veel respect ook voor de dappere mensen die deze redding mogelijk hebben gemaakt.

Het lijkt wel een thriller, en gelukkig een met een goede afloop!

afbeelding: Wikipedia

180711duisternis

Duisternis is een begrip dat in figuurlijke en letterlijke zin wordt gebruikt. Met duisternis wordt bedoeld het ontbreken van zichtbaar licht.

Er zijn meerdere gradaties van duisternis, afhankelijk van de hoeveelheid lichtuitstraling (intensiteit van straatverliching, sierverlichting, reclameverlichting e.d.). In een dichtbevolkt land als Nederland zijn de allerhoogste graden van duisternis niet meer aanwezig. Alleen in dunbevolkte gebieden en op grotere hoogten in berggebieden is de duisternis min of meer volkomen.

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over DONKER of DUISTERNIS in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER DONKER of DUISTERNIS VAN:

Wie volgt?

:)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt in verband met de zomervakantie pas gepubliceerd op woensdag 15 augustus 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

 

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

17 gedachten over “Zeswoordverhaal: Donker / Duisternis

  1. Hier is mijn bijdrage, Marion: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/una-voce-particolare/
    Het beeld ontbreekt vooralsnog, misschien vind ik nog eens een passend plaatje of video, maar als je op de link klikt krijg je bladmuziek te zien. Ik heb Mozarts opera Die Zauberflöte ooit eens uitgevoerd in de rol van Sarastro, de hogepriester van de Zonnetempel. De kerngedachte van de opera is de strijd tussen het licht en de duisternis, in de personages van Sarastro en de Koningin van de Nacht. Hoewel Sarastro dus het licht vertegenwoordigt, wordt hij vertolkt door een bas die van Mozart prachtige donkere tonen heeft gekregen. Het is technisch niet moeilijk, in tegenstelling tot de Koningin van de Nacht waarmee Christina Deutekom triomfen vierde.

    Geliked door 3 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s