Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Zee

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is ZEE.

Een zee is een grote hoeveelheid water, die in verbinding staat met een andere zee of met een oceaan, die ook als zee kan worden aangeduid, zij het dat een oceaan een zelfstandig geheel vormt met een eigen circulatie (zeestroom). Een zee daarentegen, heeft een bodem die bij een continent behoort (continentaal plat). Als de verbinding tussen zeeën smal is en uit een of meer zeestraten bestaat, spreekt men van een binnenzee.

Herken jij de geur van de zee? Vermoedelijk wel, maar wat ruik je nou eigenlijk? Zout zeewater is immers geurloos. De geur komt van bacteriën en algen: hoe minder er in de zee zitten, hoe minder de zee ruikt. Daarom ruikt de Noordzee veel meer naar de zee dan de Middellandse Zee.

Ach, wie zit nu echt te wachten op feiten. Ik wil jullie verhalen lezen, verhalen over de zee. Over strandwandelingen, de duinen, dagjes uit, vakanties. Ruige stormen en hete zon. De golven die je tenen kietelen…

180912Zee

klik!

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over de ZEE in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER DE ZEE VAN:

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 26 september 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

 

 

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

28 gedachten over “Zeswoordverhaal: Zee

 1. Mooi, Marion!
  Het zou natuurlijk flauw zijn om weer in herhaling te vallen omdat ik al meer over de zee heb gemaakt. Maar mijn broer heeft pas weer een mooi schilderij gemaakt dat uitstekend bij deze uitdaging past: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/onder-kleinzeil/
  Het ‘zeeziekvrije plekje’ was een verzinsel van opvarenden van zeilschepen om nieuwelingen op de kast te jagen als het ging stormen. Ze vertelden dat het zeeziekvrije plekje zo hoog mogelijk in de mast zat, zo ver mogelijk bij de zee vandaan omdat de zee immers oorzaak was van zeeziekte.
  Dat hebben ze aan boord van de Batavia misschien ook wel gedaan…
  Groetjes van Peter

  Geliked door 1 persoon

  1. Alweer een waar kunstwerk, Peter. Breng je mijn complimenten over aan je broer?
   Het verhaal achter zeeziekvrije plekje vind ik erg leuk. Voor de arme zeezieken niet aangenaam, maar het zal vast voor vermaak gezorgd hebben bij de ervaren zeelieden. Dank voor je mooie zeswoordverhaal!

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s