Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Sociale media

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is SOCIALE MEDIA.

De meningen zijn verdeeld over sociale media. De een vindt het heerlijk om op Facebook te zijn, of dingen te delen op Pinterest. Trekt gekke bekken op Snapchat en uploadt filmpjes op YouTube. Anderen willen helemaal niet zichtbaar zijn online en blijven ver ervandaan.

Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

Onder de noemer sociale media worden onder andere weblogs, microblogs (bijvoorbeeld Twitter), social bookmarking, videosites (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo), fora, op samenwerking gebaseerde projecten als Wikipedia, en sociale netwerken als Facebook en Google+ geschaard.

Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Voorbeelden van dit laatste zijn weblogs, waar lezers reacties achterlaten door middel van een reactieformulier of middels trackbacks.

181010socialmedia

afbeeldingen: Pixabay

Ook wij bloggers maken gebruik van sociale media.  😉

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over SOCIALE MEDIA in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER SOCIALE MEDIA VAN:

 

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 24 oktober 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

14 gedachten over “Zeswoordverhaal: Sociale media

  1. Die foto, geweldig! En de perfecte woorden erbij om je verhaal duidelijk te maken.
   Tijden veranderen, sociaal zijn krijgt een heel andere betekenis met de komst van de smartphones. Je sociaal verbonden voelen betekent online zijn.

   Like

  1. Heel begrijpelijk dat je niet geconfronteerd wilt worden met die berichten en foto’s van je ex. Je verliest er alleen maar (negatieve) energie door, weg ermee! En mensen die jou kwetsen omdat jij je wel bloot durft te geven, daar schiet je ook niets mee op.
   Je energie kun je beter geven aan iets waar je wel blij van wordt, zoals je mooie blog. Ga vooral zo door, meis! Houd je vast aan dat happy, en let go of the bullshit. x

   Like

  1. Met zijn allen nepnieuws doorsturen en elkaar gek maken. Je slaat de spijker op zijn kop, meis. Hoewel er zeker negatieve kanten aan sociale media zitten, hebben ze gelukkig ook mooie. Zoals nieuwe vrienden maken, digitaal of niet. Creatief verhaal! x

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s