Geplaatst in Expressief, Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes Woorden met Beeld-uitdaging: Schrijven

Vorige keer het thema Lente. Wat maakte dat woord veel los in ons: maar liefst tweeëntwintig verhalen zijn aan onze verbeelding ontsproten!

zes-woordenDeze week weer een vers onderwerp, en wel: schrijven. We zijn allemaal schrijvers hier. En ik wil graag weten wat schrijven in je los maakt, wat er binnen in je gebeurt. Waarom schrijf je? Hoe schrijf je? Wat ontstaat er? Vertel ons een verhaal over schrijven in slechts zes woorden. Over het proces of het eindproduct.

Schrijven is het maken van originele tekst of de taalweergave via een medium door tekens of symbolen van een schrift te gebruiken. Wie een tekst creëert is een auteur. Dit kan professioneel (betalend) zoals stadsdichters en schrijvers, historici en journalisten doen of onbetaald als amateur. Schrijvers ontwikkelen een eigen schrijfstijl.

Schrijven breidt de menselijke taal uit in tijd en ruimte doordat het de mogelijkheid biedt op een andere plaats en in een andere tijd kennis te nemen van wat iemand zei.

Een alfabet van 26 letters, een reeks diakritische tekens en leestekens zijn de bouwstenen voor het schrijven. Letters laten zich combineren tot woorden, woorden vormen zinnen, zinnen worden alinea’s, alinea’s worden paragrafen, en paragrafen hoofdstukken. Samen vormen de hoofdstukken een boek of monografie. Die boeken vinden hun weg naar een bibliotheek of naar een verzamelaar. Schrijvers maken gebruik van diverse hulpmiddelen bij het zoeken naar inspiratie, bij het maken van de tekst en de redactie erop.

SCHRIJVEN dus! Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden!

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal op je eigen website/log en plaats de link erheen in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal!
Marion

vulpen

LEES DE SCHRIJVEN-VERHALEN VAN:

Wie volgt? 🙂

De volgende 6WMB-uitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 10 april. Klik hier voor meer uitleg over Zes woorden met beeld. Would you rather participate in English, please go to Six Word Story Challenge – Writing.

Eerdere thema’s:
130216 – Armoede
130227 – Onderwijs
130313 –  Lente

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

56 gedachten over “Zes Woorden met Beeld-uitdaging: Schrijven

 1. Grapje, weliswaar geen 6 woorden, actueel maximum temperatuur en afgaande op de weersverwachting voor de nacht van zaterdag op zondag waar ik woon.
  Kerst 2012 +16
  Pasen 2013 -3

  Like

  1. Zeer herkenbaar, jouw verhaal. En dan kun je absoluut niet gaan slapen tot je je gedachten hebt opgeschreven. Heb jij dat ook?
   Geweldig verhaal over schrijven, Truus, je beschrijft een heel proces in slechts zes woorden.

   Like

 2. “The Huff” is oorspronkelijk als een blogsite begonnen, waar tot op de dag van vandaag voor bijdragen geen vergoeding tegenover staat. De ‘eer’ om in “The Huff” artikelen geplaatst te krijgen, is de uitdaging. De blogsite groeide uit tot best wel een invloedrijke internetkrant.
  Inmiddels is “The Huff” op de beurs gebracht. Initiatiefnemers zijn tweestellige miljonairs, zo niet inmiddels miljardairs.
  Wiki!!!
  Daarom cynisch in een dubbele context.
  “Small deal, big deal
  The Huffington Post”
  Niet voor degenen die bijdragen leveren…..

  Like

  1. Hennie, wil je de volgende keer de url naar jouw blogpost hier plaatsen? En in jouw post linken naar mijn uitdaging, zodat meer mensen kunnen meedoen? Ik heb de link naar je verhaal opgenomen in de lijst met verhalen hierboven. Hartelijk dank 🙂

   Je verhaal in combinatie met het beeld – letterlijk – is prachtig. Een sterk beeld, sterke persoonlijkheid en sterk verhaal. Het stáát!

   Like

  1. Lenjef, wat een verhaal heb jij geschreven. Vrijheid van meningsuiting mag voor ons volstrekt normaal zijn, in andere landen is dat niet zo. Goed dat je hier de aandacht op vestigt. Een ijzersterk verhaal.

   Like

  1. De Huffington Post, ik heb al vaker links naar artikelen op deze site gezien. Wat is dit eigenlijk voor krant, King Billy? Kun je er iets meer over vertellen? Waarom is dit cynisch, is de Huffington Post een soort Telegraaf of wat?

   Like

  1. Mooi, King Billy. Wat voor de een (schrijver) een big deal is, kan voor de ander (lezer) iets heel normaals zijn. Daarbij verschilt de ene schrijver ook nog eens van de andere. Zoveel betekenissen in zes woorden.

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s