Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Agenda

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is AGENDA.

Een agenda, ook wel madiwodo genoemd naar de afkortingen van enkele dagen van de week, is een boekwerk van papier of een digitaal bestand waarin de dagen van een jaar staan. Mensen gebruiken een agenda meestal om afspraken in te noteren. Tegenwoordig wordt ook vaak gebruikgemaakt van een elektronische of digitale agenda op een computer of op een speciaal daarvoor ontwikkeld stukje techniek. Maar de afzetmarkt voor papieren agenda’s is groot gebleven.

Een schoolagenda loopt in het noordelijk halfrond van september tot en met juni. De weekoverzichten in een agenda krijgen doorgaans de maandag als eerste dag en lopen dus van maandag tot zondag. Er wordt rekening gehouden met het schooljaar in een schoolagenda, daarom beginnen ze dikwijls pas in juli met tellen.

Het woord “agenda” vindt zijn oorsprong in het Latijn. Het is een gerundivum van het werkwoord agere (doen) en betekent letterlijk “de dingen die gedaan moeten worden”.

Een madiwodo? Noem jij jouw agenda zo wel eens? LOL. En wat heeft jouw voorkeur: een papieren of een digitale agenda?

181107agenda

Mijn nieuwe ligt al klaar! 😀

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een AGENDA in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN AGENDA VAN:

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 21 november 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

42 gedachten over “Zeswoordverhaal: Agenda

  1. Je woorden roepen perfect de gejaagdheid van een volgeplande agenda op, met aan het einde die vijf sterke woorden. Een zeswoordverhaal zou dan kunnen zijn:

   Gepland. Achteraf liep het toch anders.

   Hartelijk dank voor je bijdrage!

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s