Geplaatst in Doldriest briest, Persoonlijk

Miracle Morning

In mijn niet-aflatende zoektocht naar extra tijd, liep ik tegen het fenomeen ‘Miracle Morning’ aan. Blijkbaar volgen alle uitermate succesvolle mensen dit principe. En daar een ochtend vol wonderen natuurlijk zeer aanlokkelijk is, las ik gretig verder. ‘Onze eenvoudige tips voor een productieve ochtend’, de subtitel.

Miracle Morning bestaat uit het doorlopen van een aantal vaste stappen in de vroege ochtend. Iedere ochtend. Zelfs de heilige weekend-ochtend.

  1. Sta een uurtje vroeger op;
  2. Drink een halve liter water;
  3. Poets je tanden;
  4. Mediteer;
  5. Lees een inspirerend boek;
  6. Maak wat aantekeningen, op papier of digitaal;
  7. Beweeg;
  8. Douche kort;
  9. Ontbijt goed.

Dit alles zou een uur moeten duren, waarna je blakend van energie rustig je dag door danst.

Afgelopen woensdag besloot ik het uit te proberen. Op naar succes! Nu was het geen normale werkdag, omdat ik in verband met de Open avond bij de hogeschool die ochtend vrij was. Toch was ik er om 6.50 uur uit (stap 1). Best vroeg, toch? Maar daar ging ik meteen al de mist in. ‘Sta een uurtje vroeger op’ betekent namelijk dat ik er al om 5 uur uit had moeten zijn. Rond die tijd verklaarde mijn eigenzinnige brein mij echter voor krankjorum en besloot mijn luiken weer te laten dalen. Ik gehoorzaamde.

Het water ging er grif in (stap 2) en ook het tandenpoetsen (stap 3) ging redelijk op automatische piloot. Ik terug naar bed voor stap 4. Speciaal voor Miracle Morning had ik een mediteer-app op mijn telefoon geïnstalleerd, genaamd Buddhify. Een regenboogcirkel biedt talrijke meditatie-opties. Nu ben ik niet echt een meditatiemens, maar op deze ochtend hoopte ik op een wonder. De sessie ging over een object naar eigen keuze. Hoe het voelde om dat object vast te houden, de textuur, oneffenheden. Laat ik nou net mijn gsm vasthouden. Ik heb dat ding nog nooit zo goed bekeken en gevoeld als die ochtend. Voor ik het wist waren de zeven minuten om. Stappen 1 tot en met 4 met redelijk succes doorlopen.

Voor het gemak verwisselde ik stap 6 en 5 en graaide naar het Pien’s 5 lines a day notitieboek, dat stond te verstoffen in mijn nachtkastje. Ik zag dat Miracle Morning intussen best zitten en krabbelde wat gedachten neer.

Dan mijn favoriete onderdeel: lees een inspirerend boek (stap 5). Mijn e-reader belandde met een sprongetje van opwinding in mijn hand en al gauw was ik verloren in het verhaal. Een spannend verhaal dat naar het einde liep. Prinsheerlijk lag ik daar in bed te lezen. Vooruit, nog een hoofdstuk. En nog een. Voor ik het wist had ik het boek uit. En was het 9 uur. Eh, hoe? Ik checkte nog even de uitleg van de regels. ‘Lees een bladzijde of 10-15′. Grijns. Rap nog wat buikspieroefeningen doen, douchen en dan ontbijten. De rest van de dag verliep prima na zo’n relaxte ochtend.

Donderdag was vergelijkbaar, inclusief nummer 5, aangezien ik donderdagavond ook werk, en vrijdag sprong ik vanzelf uit bed omdat Indian Summer op mij wachtte. De ochtend was mistig en kil, maar haar paardenhart verwarmde het mijne.

Vanmorgen dacht ik aan de Miracle Morning, terwijl ik in V-man’s armen lag. Ik besloot een shortcut te nemen. Via kletsen en knuffelen rechtstreeks naar nummer 8 en 9. Wie heeft beweerd dat het weekend ook productief moet zijn? 😉

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

19 gedachten over “Miracle Morning

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s