Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Wachtruimte

Gisteren appte onze lieve Melodyk mij. Nu doet ze dat wel vaker –en op hilarische wijze– maar dit keer liet ze me schrikken. Haar bericht luidde letterlijk: ‘Ik heb hartinfarct gehad…‘ Melody was net gedotterd. Ze ligt in het ziekenhuis van Groningen, maar verhuist vandaag naar het ziekenhuis in haar eigen woonplaats. En als alles goed gaat mag ze vrijdag alweer naar huis. Pfew.

Houd je taai én mals lieverd, we missen je. Veel beterschap en sterkte en zorg dit keer goed voor jezelf in plaats van het altijd voor anderen te doen.

Het nieuwe thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal is opgedragen aan Melody en luidt: WACHTRUIMTE.

Een wachtkamer of wachtruimte is een ruimte waarin personen maar ook dieren kunnen verblijven, totdat de instantie, dienst of bijvoorbeeld behandeld arts, waarvoor men gekomen is, gereed is voor een volgende patiënt of klant.

Wachtkamers zijn te vinden in diverse openbare gelegenheden, zoals treinstations, vliegvelden en ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook bij een huisarts, tandarts of dierenarts. Een wachtkamer is meestal voorzien van een zekere mate van comfort. Zo zijn er meestal een aantal stoelen of zitbanken en is er soms een lectuurtafel. Vaak zijn er ook rekken met folders. Ook kan er achtergrondmuziek worden gedraaid. Sommige wachtkamers werken met volgnummers die men van tevoren, soms voor verschillende categorieën, uit een nummertjesapparaat moet trekken en men dan moet wachten tot haar of zijn nummer wordt afgeroepen of getoond.

De mate van comfort kan afhankelijk zijn van de aangeboden diensten, de prijs ervan, of de sociale status van de wachtende persoon. Op Nederlandse spoorwegstations was er in het verleden bijvoorbeeld onderscheid tussen wachtkamers voor eerste, tweede en derde klas-reizigers. Tegenwoordig wordt de wachtruimte voor meer betalende passagiers op vliegvelden en grotere treinstations vaak aangeduid met lounge.

191009wachtkamer

afbeelding: Pixabay

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN WACHTRUIMTE IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest fotografie 6WMB

 

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

14 gedachten over “Zeswoordverhaal: Wachtruimte

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s