Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Picknick

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld (6WMB) is: PICKNICK. Heb je ook zin om mee te doen? Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en schrijf een verhaal in zes woorden. Zoek er dan een bijpassende afbeelding bij; andersom mag natuurlijk ook.

Een picknick is een maaltijd in de buitenlucht, ergens anders dan op een horecaterras of bij de woning. Picknicken kan bijvoorbeeld in het bos, in een park of op het strand. Het kan op de grond en op meegebrachte meubels zoals klapstoeltjes en eventueel een klaptafel. Als het op de grond is wordt soms een kleed, laken, of handdoek uitgespreid.

Verzorgingsplaatsen langs snelwegen zijn berekend op picknickers. Vaak staan er houten picknicktafels en altijd zijn er afvalbakken. Een dergelijke tafel wordt als pictogram gebruikt op de wegwijzers naar de verzorgingsplaats.

Onmisbare attributen zijn een koelbox, lekkere hapjes, fruit, een deken om op te zitten, ijsthee, water, naar wens een koele rosé, en natuurlijk insecten. Al hoef je die laatste niet mee te nemen; die komen vanzelf wel.

200701picknick

Op welke manier ga jij het thema ‘picknick’ gebruiken in je ultra-korte verhaal?

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Een paar woorden, maar een heel verhaal erachter…

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES EEN VERHAAL OVER EEN PICKNICK IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging (#6WMB) wordt gepubliceerd op woensdag 12 augustus 2020. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest 6WMB
← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

8 gedachten over “Zeswoordverhaal: Picknick

 1. Ik heb zo’n hekel aan picknicken, hahahaha ooit was het romantisch en wilde ik later met mijn eventuele nieuwe liefde ook picknicken, nou, in mijn tienertijd kwam het zover, maar dan met school, een Engelse picknick ergens in de bossen bij Utrecht… mooie plekjes hoor, iedereen in het wit uitgedost, zoals de Engelsen, iedereen had zelf gemaakte gerechten mee…

  kleden… natuurlijk… maar toen kwamen de mieren, de vliegjes, en takjes, blaadjes…. van alle kanten aan, ook al was het een zomerbriesje, perfecte dag ervoor eigenlijk… nou… daarna nog met mijn ouders wel gedaan onderweg, weer… van alles, vooral insecten, en echt… bye bye picknick! Ik eet dus echt liever binnen, zelfs niet in de tuin… hooguit een bbq… erg he? 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Eigenlijk zou je een hele grote klamboe om de picknickplek moeten knopen, zodat je wel van de frisse bries en de geuren kunt genieten, maar het ongedierte buiten je bubbel blijft. Lijkt met iets voor een Kickstarter hahaha.
   Het ergste vind ik als de wespen actief worden, en dan met name bij je gezicht. Dan loop ik regelmatig rondjes of ren net als jij naar binnen. 😉
   x

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s