Geplaatst in Karate, Nieuws

Karate toast!

Na een jaar van zorgvuldige voorbereiding werd vrijdag 7 januari j.l. de Algemene Ledenvergadering van Karate Vereniging Terheijden gehouden. In groten getale dromden de leden naar binnen in het zaaltje van café De Harmonie en konden ternauwernood een plekje vinden: alle zestien stoelen waren bezet! 😉 Samen met de bestuursleden kwam het totaal op eenentwintig… niet slecht voor zo’n regenachtige donkere avond.

Dit jaar was er iets bijzonders aan de hand: José van de Diepstraten en Mischa van Schaijk zijn maar liefst vijfentwintig jaar lid van onze vereniging! Al die tijd hebben zij zich volledig gewijd aan onze mooie sport en levenswijze: het Shotokan.

José, eerste dan (zwarte band) Shotokan karate, is al sinds 2 januari 1986 lid van Karate Vereniging Terheijden. Zij nam met enthousiasme en sportiviteit deel aan vele wedstrijden en wist, samen met Wim, Mischa, Dirk-Jan en Nico, heel wat prijzen in de wacht te slepen. Dankzij haar unieke dagelijkse training – het dichttrappen van zelfs de bovenste keukenkastjes – is vooral haar ura mawashi geri subliem! Haar bijnaam is Tekki José wegens haar voorliefde voor deze kata’s in een diepe Kiba dachi stand.

Mischa maakte op 3 februari 1986 kennis met karate en is sindsdien niet meer weg te denken – of te slaan – bij onze vereniging. Ook hij heeft vele succesvolle wedstrijden gedraaid.
In 1990 behaalde hij het Scheidsrechter C diploma, in 2002 gevolgd door het diploma Dojo Assistent. Twee jaar later werd hij zelfs Assistent Leraar.
In 1994 was het groot feest: Mischa kreeg zijn tweede dan (zwarte band) Shotokan. Hij nam deel aan vele stages – zelfs veertien keer bij een Japanse Sensei, waaronder Sensei Kase, Sensei Kanazawa en Sensei Assai. Je kunt Mischa iedere vrijdag in actie zien als hij les geeft aan jeugd en senioren.

Een oprecht applaus voor deze twee kanjers denderde door de zaal en was hoorbaar tot ver in Terheijden.

De Jaarvergadering was interessant met veel actieve inbreng en originele ideeën vanuit de leden. Toch was iedereen blij toen anderhalf uur later het sein werd gegeven voor de Nieuwjaarsborrel. Men hief het glas en toaste op een gezond, sportief en vooral Shotokan 2011. Onze site: www.karate.nl.

Hoe laat het precies was afgelopen weet ik niet. Voor het eerst was ik geen BOB en de theevoorraad van De Harmonie is dus nog steeds op peil. De fles rode wijn was echter leeg.

Osu,
MarionD

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

Een gedachte over “Karate toast!

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s