Geplaatst in Humor

Die onbegrijpelijke snelwegen ook

Stel je werkt op donderdag tot ver na 21 uur, gewoon omdat je stikt van het werk het zo leuk vindt. En dat je dan in het donker in je auto stapt om naar huis te gaan, lekker rustig op de weg, in gedachten al bij het glaasje rode wijn dat op je wacht.

En stel je dan ook nog eens voor dat je op de snelweg in de verte snelheidsbeperkingssignalen ziet, die akelig dicht in de buurt van jouw woonplaats flitsen. Zelfs boven jouw afslag. Dat je dan denkt dat je er op het laatst misschien toch nog af kunt, maar dat daar dreigend felle pijlen naar links wijzen en je dus echt niet verder kunt.

Wat doe je dan? Gewoon doorrijden toch? Zal heus wel een omleiding aangegeven worden. Ja: volg ‘B’.

Daar rijd je dan, luidkeels zingend om je zenuwen niet te hoeven horen, enigszins met vertrouwen. Tot je op de splitsing komt waar je rechtsaf naar Utrecht of ‘s-Hertogenbosch kunt. Of rechtdoor naar Dordrecht. Maar je moet naar Breda! Je wilt deze keuzes helemaal niet, je wilt gewoon terug, naar huis! Met toegeknepen ogen kun je nog net een piepklein bordje met een ‘B’ zien. Dat rechtdoor wijst, nog verder het onbekende in.

Wat doe je dan? Gewoon doorrijden toch? Dat bordje zal vast wel kloppen. Toch?

Nou MIS dus! Ik besloot mijn intuïtie – en vage geheugen – te volgen en dook toch de afslag af, richting Utrecht. Want ik kon me herinneren – dacht ik – dat daar ergens nog een afslag  naar Terheijden kwam. En dat dorp ken ik als mijn broekzak. Dus ook de sluipwegen. Trots kan ik jullie dan ook mededelen dat ik helemaal zelf een andere weg heb weten te vinden. Uit mijn blote hoofd! Goed hè? 😉

Voor de heren onder ons zal het waarschijnlijk onbegrijpelijk zijn dat zoiets überhaupt een probleem kan zijn. Toch doodsimpel, die snelwegen? Nou heren, ik snap er geen jota, moer of fluit van. Kan iemand mij een cursus snelwegrouterijden geven? Een overzichtskaart met plaatsnamen in mijn hersenen implanteren? Waarschijnlijk niet.

Daarom ben ik sinds gisteren de hoopvolle trotse eigenaar van een TomTom. Tom zal mij thuis brengen en naar elke gewenste plek loodsen. Ik houd van Tom. Alleen lag die vanavond lekker thuis te slapen, ik hoefde immers toch alleen naar mijn werk. Misschien moet ik ‘m maar vast solderen in mijn auto.

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

21 gedachten over “Die onbegrijpelijke snelwegen ook

 1. Hahahaha, wat een heerlijk stuk weer! Ik raak ook altijd enigszins in paniek wanneer mijn afslag dicht is en ik bordjes moet volgen in plaatsen die ik niet ken. Dus zo’n TomTom is helemaal zo gek nog niet….maar wel vast solderen hoor!! 😉

  Like

 2. Wel goed dat je zelf nog de weg terug vond! 🙂 Kan me helemaal voorstellen hoe je je voelde! En handig dat je Traaie kent he.. 😛
  Stel, je komt op donderdag op Avans omdat je je eerste deel van je afstudeerdingen moet inleveren :s en besluit om even HOI! te komen zeggen tegen Jommie.. is Jommie in bespreking… 😦

  Like

 3. Oooohhhh…. knap dat je er toch bent gekomen !!! Zoals je weet raak ik ook altijd in paniek bij wegomleidingen, ik ben dan ook erg blij met Navfree op mijn telefoon….;-)

  Like

 4. Ja, daar kan je zó naar verlangen, Marion, naar bordjes ‘naar huis’… 😉
  En maar niet in de auto laten vind ik (dieven!), het is een kleine moeite, de routine om het Tomtommetje in je tas te stoppen als je op weg gaat, is mijn ervaring…

  Like

 5. Ik ben dan wel een man, maar ken precies dezelfde verwarring, paniek en volkomen desoriëntatie, Marion.
  En ik had ook een keer, ’s avonds met donker en nattigheid, zo’n zelfde rotsituatie. En jawel, de tomtom lag gewoon thuis, want het was immers een bekende weg, jaja! ;-0
  Zulk hopeloos verdwalen, verschrikkelijk…….

  Voortaan neem ik hem altijd mee, hoe makkelijk en bekend de weg ook is (lijkt)….

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s