Geplaatst in Zeswoordverhalen

Gevecht om de Lente

Verhaal in zes woorden met beeld:

~ ALS DAG WINT VAN DE NACHT ~

130314Lente

zes-woorden
De komende twee weken is het thema Lente in de Zes woorden met beeld-uitdaging. Doe je ook mee? Kijk hier voor de spelregels.

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

24 gedachten over “Gevecht om de Lente

   1. Hehehe, ja, dit was niet de meest ideale plek om de link te plaatsen, maar je hebt de juiste post zelf al gevonden. Fijn! En heel graag gedaan.
    Bedankt voor je compliment, Joke. De dagen gaan weer lengen, hetgeen aan de grondslag ligt van het seizoen 🙂

    Like

   1. In concrete zaken, bijvoorbeeld een fiets die ik niet van het slot krijg gedraaid, verlies ik al snel mijn geduld.
    Abstracte zaken, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een verhaal of gedicht… daar kunnen maanden mee gemoeid zijn van nog eens lezen, schrappen, herschrijven. Boekjes lezen en knutselen met kleinkinderen: engelengeduld.
    En ik kan heel geduldig wachten als ik weet dat iemand voor mij een verrassing aan het voorbereiden is. Dat wachten is soms fijner dan de onthulling. Andersom kan ik ook heel goed een geheim bewaren.
    En waar zit ‘m jouw ongfeduld in, Marion?

    Like

    1. Zoals jij het beschrijft, heb ik bij nader inzien toch ook wel veel geduld, Ingrid. Schrijven, foto’s maken. Dan heb ik het net als jij meer met concrete zaken. Zoals een snoer van de kerstboom dat helemaal in elkaar gedraaid uit de doos komt. Na tien minuten heb ik zin om dat hele ding weer terug te smijten.
     En helaas heb ik ook niet veel geduld met mensen die iets niet snappen omdat ze niet luisteren. Of niet willen luisteren. Als ik iets uitleg en ze intussen hun eigen gedachten volgen en het daarom niet lukt. Keer op keer. Dan spring ik uit mijn vel. Geen mooie eigenschap, maar dan vlamt het gewoon op van binnen.

     Like

     1. ja, zo’n snoer, inderdaad. Mensen die niet (willen) liisteren als je iets vertelt, ook heel irritant. Meestal stop ik dan gewoon abrupt met praten om niet onnodig energie te verspillen aan wie daar op dat moment geen behoefte aan heeft.

      Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s