Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Verhaal in zes woorden met beeld: Insecten

Het schrijfthema van deze week is INSECTEN.

Insecten (Insecta) zijn een klasse van de geleedpotigen (Arthropoda). Met bijna een miljoen beschreven soorten is het verreweg de grootste groep van dieren. Geschat wordt dat er vele honderdduizenden tot enkele miljoenen soorten nog niet zijn ontdekt.

Insecten leven op het land en in zoet water. Slechts enkele soorten leven in zee, maar hier nemen de kreeftachtigen de plaats van de insecten vrijwel volledig in. Sommige insecten spelen een directe rol in het leven van de mens, zoals bij het overbrengen van ziekten als vector, het verzamelen van honing, of door het opeten van de oogst, maar ook door de bestuiving van voedingsgewassen. De wetenschap die zich met de bestudering van insecten bezighoudt is de entomologie.

Insecten zijn eenvoudig van andere geleedpotigen te onderscheiden door de vrij specifieke lichaamskenmerken. Er zijn zowel nuttige insecten die op grote schaal worden gekweekt, als schadelijke soorten die als plaag worden beschouwd. Een aantal soorten insecten wordt gegeten of gebruikt voor de voedselbereiding. Insecten kunnen met elkaar communiceren met geurstoffen of door een bepaald gedrag te vertonen. De voortplanting en ontwikkeling kent door het enorme soortenaantal een zeer breed scala aan uiteenlopende variaties, net als de verschillende methoden van camouflage of verdediging.

141119Insecten3

Vind jij ze interessant? Gruwel je ervan? Of doen ze je niet veel. Het kan allemaal, in deze nieuwe 6WMB uitdaging: schrijf een verhaal over insecten in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal.
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER INSECTEN VAN:

Wie volgt? :)

De volgende schrijfuitdaging wordt op woensdag 3 december gepubliceerd. Klik hier voor meer uitleg over Zes woorden met beeld.

Eerdere thema’s: 
130216 – Armoede 
130227 – Onderwijs
130313 –  Lente
130327 – Schrijven
130410 – Licht
130424 – Muziek
130515 – Vervoer
130529 – Huisdieren
130612 – Spijt
130626 – Inspiratie
130703 – Reclame
130814 – Vakantie
130829 – Geheugen
130911 – Terrorisme
130925 – Jeugd
131011 – Dialect
131030 – Het Weer
131113 – Film
131127 – Kunst
131211 – Eten
131229 – Terugblik
140122 – Puzzel
140205 – Winkelen
140219 – Dilemma
140312 – Waaghals
140326 – Vrienden
140513 – Tuin
140527 – Verkiezing
140829 – Herfst
140910 – Doe-Het-Zelf
140924 – Nieuws
141008 – Hemellichaam
141022 – Uitbundig
141105 – Lenen

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

32 gedachten over “Verhaal in zes woorden met beeld: Insecten

  1. Wat leuk jou hier weer eens te zien, Joke. Vaker doen hoor! 🙂

   Ze verkopen ook schorpioenen op stokjes… levend… Nou, never nooit niet dat ik die eet! Al zeg nooit nooit: als je uitgehongerd bent en je leven kunt redden door het eten van insecten, dan doe je het gewoon. Maar wel graag met een knoflooksausje. 😉
   Goed verhaal, Joke, dat wordt zeker waarheid.

   Like

 1. Heel lang geleden kreeg ik een goed bedoeld speelgoed insect, zeer zeker ingegeven door een gefascineerde vader. Ik schrok me destijds een pukkel van al dat lawaai en die enorme zwaaiende sprieten… ik hield er nog net niet een trauma aan over;
  Voor mij is dit dus een heus schot voor een open doel om met het thema “Insecten” weer mee te doen aan Marion’s “challenge” ZesWoordenEnBeeld.
  http://peterdelannoy.com/2014/11/22/hoe-groter-beest-hoe-groter-geest/

  Geliked door 1 persoon

  1. Die sprieten zijn inderdaad indrukwekkend, Peter! Ik kan me levendig voorstellen dat dit, gecombineerd met krakende mechanische geluiden, redelijk angstaanjagend is geweest. Wat een toepasselijk verhaal voor dit thema. 🙂

   Like

 2. Een te gek voorval overkwam me vandaag (en die dingen gebeuren me steeds vaker). Ik had net ’n nieuw kiekje gepost op mijn fotoblog toen ik jouw opdracht voor het 6WMB verhaal van deze week ontdekte. Stel je voor … mijn bijdrage stond er al vóór ik de opdracht eigenlijk kende, alleen zat er nog 1 woordje teveel in de titel, maar het kostte me amper moeite om dat recht te zetten. In de link zie je de oorspronkelijke titel nog, maar kijk hier is mijn bijdrage 😉

  http://dauwpics.blogspot.be/2014/11/gezocht-een-warm-plekje-voor-de-winter.html

  Knuf en groet van Dauw

  Geliked door 1 persoon

  1. Och, dit prachtig kevertje mag best bij mij overwinteren, Dauw! Wat heb je haar mooi gevangen, compleet met de weerhaken aan de poten en de haren van het blad.
   Misschien zond je een gedachte naar me toe, die ik onbewust opving met mijn antenne? Wat komt het thema dit keer goed voor jou uit!
   Een fijn, warm weekend.
   Knuffel,
   Mar
   x

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s